Fauci este „aproape sigur” că varianta Omicron nu este mai periculoasă decât Delta – Europa News
AmericaSanatate

Fauci este „aproape sigur” că varianta Omicron nu este mai periculoasă decât Delta

Este „aproape sigur” că varianta Omicron nu provoacă forme mai grave de Covid-19 decât Delta, spune șeful strategiei anti-Covid din SUA, Anthony Fauci, care adaugă că ar fi necesar să așteptăm încă „două săptămâni, cel puțin” să vedem dacă se dovedește a fi chiar mai puțin periculoasă.

„Este aproape sigur că nu este mai periculoasă decât Delta”, spune consilierul pentru criza de sănătate de la Casa Albă. „Există unele semne că poate fi chiar mai puțin grav”.

„Cred că va dura încă două săptămâni până când vom înregistra mai multe infectări în restul lumii, în afara Africii de Sud, dar ar putea dura mai mult până să observăm nivelul real de severitate”, subliniază Fauci.

Datele provenite din Africa de Sud nu trebuie suprainterpretate, avertizează imunologul, deoarece populația acestei țări are particularitatea de a fi foarte tânără. Dar noua variantă este „în mod clar foarte transmisibilă”, probabil mai mult decât Delta, menționează el.

Citește și:  Bill Gates bagă 750 de milioane de dolari în specialiștii de la Oxford! Le cere un singur lucru și are legătură cu vaccinarea populației! – VIDEO
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close