America

Viktor Orban îi îndeamnă pe conservatorii americani ‘să-şi unească forţele’

Asculta informatia

Premierul ungar, Viktor Orban, i-a invitat pe conservatorii americani, joi, în cursul unei vizite în Texas, să-şi „unească forţele” în lupta pe care intenţionează să o ducă împotriva „progresiştilor de stânga”, notează AFP, potrivit agerpres.

„Trebuie să coordonăm mişcarea trupelor noastre, pentru că ne confruntăm cu aceeaşi provocare”, a lansat liderul naţionalist, invitat la marele eveniment al conservatorilor americani de la Dallas, unde urma să vorbească şi Donald Trump.

„Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine”, a acuzat Viktor Orban, adăugând că „ororile nazismului şi comunismului s-au produs pentru că unele state occidentale şi-au abandonat valorile creştine”.

În aplauzele zgomotoase ale celor prezenţi, liderul în vârstă de 59 de ani a insistat asupra necesităţii „de a recâştiga controlului asupra instituţiilor” la Washington şi Bruxelles, referindu-se în special la viitoarele alegeri americane de la jumătatea mandatului, în noiembrie.

„Sunt aici să vă spun că trebuie să ne unim forţele”, a lansat liderul, invitându-i pe conservatori „să-şi creeze propriile reguli” împotriva unui „război cultural”.

Într-un discurs virulent la 23 iulie, Viktor Orban a respins deja viziunea unei societăţi „multietnice”. „Nu vrem să fim o rasă mixtă”, care s-ar amesteca cu „non-europeni”, a declarat el, suscitând o ploaie de condamnări din partea Uniunii Europene şi a Statelor Unite, reaminteşte AFP. 

Citește și:  "CRIMINALUL" Anthony Fauci, ar fi autorizat experimente îngrozitoare pe câini
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − = 1

Close