Ucraina

UCRAINA începe relaxarea treptată a restricţiilor

Şcolile, magazinele şi restaurantele se vor redeschide la Kiev, care a anunţat miercuri ridicarea unei părţi a restricţiilor legate de COVID-19 pe fondul unei scăderi a numărului de cazuri noi în capitala ucraineană, reatează AFP, potrivit agerpres.

Sâmbătă, centrele comerciale, restaurantele şi sălile de sport îşi vor redeschide porţile, iar transportul în comun, până acum rezervat angajaţilor din sectoarele aşa-numite „esenţiale” (magazine de alimentaţie, farmacii, transporturi, etc) vor deservi din nou pe toată lumea, a anunţat primarul Kievului, Vitali Kliciko.

Şcolile se vor deschide şi ele miercurea viitoare, luni şi marţi fiind zile nelucrătoare în Ucraina, a precizat primarul.

„Vom relaxa restricţiile gradual”, a precizat Kliciko.

„Rata de incidenţă a Kievului a scăzut puţin dar este devreme să spunem că am depăşit provocarea”, a adăugat el, în contextul în care mii de afaceri cer de săptămâni de zile ridicarea acestor noi restricţii introduse de la începutul lui aprilie.

„Înţeleg că toată lumea vrea să se întoarcă la o viaţă normală. Înţeleg că întreprinderile suferă. Dar esenţialul astăzi este de a prezerva viaţa şi sănătatea oamenilor”, a mai spus primarul.

Kievul, oraş de circa trei milioane de locuitori, a înregistrat miercuri peste o mie de noi cazuri de coronavirus şi 40 de decese în 24 de ore, faţă de 1.886 de cazuri pe 8 aprilie şi 1.673 pe 22 aprilie.

Fostă republică sovietică cu un sistem sanitar într-o stare foarte proastă, Ucraina a înregistrat miercuri 9.590 noi cazuri de coronavirus şi 441 de decese pe întreg teritoriul său, potrivit Ministerului Sănătăţii.

La rândul său, campania de vaccinare lansată pe 24 februarie bate pasul pe loc. Până în prezent, circa 500.000 de ucraineni au primit prima doză dintr-un vaccin anti-COVID19.

Citește și:  Procesul principal în cazul doborârii avionului Malaysia Airlines MH17 deasupra estului Ucrainei începe la 8 iunie
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close