AmericaGermania

Administraţia Biden suspendă decizia reducerii efectivelor militare americane din Germania

Administraţia Joseph Biden a suspendat, pentru reevaluare, decizia fostului preşedinte Donald Trump privind diminuarea efectivelor militare americane din Germania, informează mediafax.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, „a iniţiat procedura de reevaluare completă” a planului reducerii numărului militarilor americani din Germania, a declarat generalul Tod Wolters, şeful Comandamentului SUA pentru Europa şi comandant suprem NATO pentru Europa.

„Planificarea precedentă, aflată în curs pentru iniţiativa precedentă, a fost suspendată pentru ca secretarul Apărării şi actuala Administraţie să poată efectua o reevaluare completă asupra a tot ceea ce s-a întâmplat până când a preluat atribuţiile secretarul Lloyd Austin”, a precizat generalul Tod Wolters, conform site-ului Politico.com.

Generalul Tod Wolters a declarat că nu poate anticipa ce decizie va fi luată după reevaluare. „Noua Administraţie a SUA a anunţat că trebuie să realizăm o reevaluare completă, în toate domeniile. Iar apoi, după evaluare, vom începe elaborarea noilor planuri”, a precizat oficialul militar.

Fostul preşedinte Donald Trump a anunţat în vara anului 2020 un plan de reducere cu 12.000 de militari a efectivelor SUA din Germania.

Citește și:  VIDEO: Filmarea cenzurată de Twitter și Facebook, cu medicii din SUA vorbind despre eficiența hidroxiclorochinei în combaterea Covid-19
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close