Sanatate

Medic: noua variantă Covid provoacă doar simptome ușoare

Președintele Asociației Medicale din Africa de Sud(SAMA) a tratat zeci de pacienți cu varianta Omicron. Niciunul nu a necesitat spitalizare.

Persoanele din Africa de Sud care au contractat tulpina Omicron de coronavirus nu au dezvoltat forme grave ale bolii, a declarat pentru BBC medicul Angelique Coetzee, care conduce SAMA.

„Cei mai mulţi pacienţi se plâng de dureri în corp şi de oboseală, oboseală extremă şi acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la persoanele în vârstă”, a precizat ea.

Cu toate acestea, medicul sud-african şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu efectele pe care noua variantă ar putea să o aibă asupra persoanelor în vârstă cu afecţiuni preexistente, precum boli de inimă sau diabetul.

Simptomele noii variante de COVID-19 sunt neobişnuite, însă uşoare, a mai spus Coetzee, adăugând că ea a fost prima care a alertat cu privire la posibilitatea unei noi variante după ce la cabinetul ei din Pretoria s-au prezentat, la începutul lunii noiembrie, pacienţi cu simptome neobişnuite de coronavirus care s-au plâns de oboseală severă.

Cercetătorii sud-africani au anunțat pe 25 noiembrie că au identificat varianta B.1.1.529  denumită a doua zi Omicron de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cu mutații multiple și probabil foarte transmisibilă. Vestea a stârnit panică, multe țări hotărând în câteva ore să interzică călătorii din Africa de Sud pe teritoriul lor.

Citește și:  A început Europa să uite de Covid?
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close