FrantaSanatate

PROFESORUL DIDIER RAOULT AVERTIZEAZĂ ASUPRA PERICOLULUI TOTALITAR: „AM PĂRĂSIT ȘTIINȚA. ESTE CREDINȚĂ, RELIGIE…”

Asculta informatia

Cu explozia cazurilor în Statele Unite și Franța, în ciuda acoperirii foarte mari de imunizare, profesorul Didier Raoult spune că dorința guvernului de a impune din ce în ce mai multe restricții pentru a crește acoperirea de imunizare este „totalitară”.

Este extrem de ciudat și interesant cât de mare este tensiunea când vine vorba de creșterea acoperirii vaccinale pentru un vaccin care nu s-a dovedit a funcționa deloc”, explică directorul IHU Mediterranean Infection, laboratorul medical biologic al Departamentului de Boli Infecțioase al administrației publice a spitalelor din Marsilia.

„Nu are rost să vaccinăm o populație care nu este expusă riscului. Nu, pentru că epidemia se agravează cu cât facem mai multe vaccinuri. (…) Am părăsit știința. Este credință, o religie…”

Subliniind că discursul despre vaccinul Covid este „deconectat de la realitate”, Didier Raoult avertizează că „nu putem spune că va opri epidemia” și „că este interesant pentru persoanele care nu prezintă factori de risc” dar anumiți politicieni vor să impună vaccinarea:

„Dacă vrei ca oamenii să se supună atunci când nimic nu mai are sens, asta se numește totalitarism. Din cauza acestei istorii putem intra într-o societate totalitară”.

Există pericolul să se dezvolte o politică „care să ne amintească în parte de al Doilea Război Mondial”.
Raoult denunță: „Nu poți să bagi lumea în lagăre de concentrare sau să-i arestezi, sau să înființezi mari lagăre pentru a-i reține fiindcă nu te ascultă. În caz contrar, vei cădea în lucruri care ne amintesc de o parte a celui de-al Doilea Război Mondial.

„Ceea ce încercăm să impunem este o opinie. O astfel de opinie, atunci când persoanele sunt amenințate cu oprirea tratamentului sau închiderea lor, este dictatură”, subliniază epidemiologul, referindu-se la cuvintele funcționarului francez Martin Hirsch, care a vrut să pună sub semnul întrebării îngrijirea gratuită a celor nevaccinați.

Citește și:  O poliţistă a murit după ce a fost înjunghiată, într-un oraş aproape de Paris

Profesorul explică că refuzul tratamentului persoanelor care nu vor să se vaccineze este ca și cum a refuza fumătorilor tratamentul pentru cancerul pulmonar sau cancerul digestiv pentru consumatorii de alcool. O logică care ar duce pur și simplu la sfârșitul sistemului de securitate socială, întrucat fiecare ar încheia asigurari private pentru a-și acoperi nevoile.

Acceptarea măsurilor se explică prin tendința umană spre conformism și supunere.

Potrivit lui Didier Raoult, acceptarea socială a acestor limitări se explică prin tendința umană de a se conforma și de a se supune. Pentru a-și susține argumentul, el citează experimentul lui Asch, pe de o parte, și experimentul lui Milgram, pe de altă parte.

Profesorul amintește și de analiza celebrei Hannah Arendt cu privire la procesul lui Adolf Eichmann, un ofițer nazist de rang înalt responsabil cu logistica deportării evreilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Hannah Arendt, care a asistat la întregul proces din Israel pentru The New York Times, pictează nu portretul unui monstru, ci al unui birocrat zelos care se supune ordinelor și, de fapt, nu pare obsedat de ură sau ideologie.

Impactul acestei descrieri a dus la cel mai faimos experiment din istoria științei umane, experimentul Milgram, la începutul anilor 1960, care a confirmat teza Hannah Arendt: supunerea la autoritate este suficientă pentru a transforma o persoană obișnuită într-un călău.

„Tortura și deportarea pot fi înțelese doar dacă știi ce este supunerea”, spune directorul IHU Méditerranée. El adaugă: „Singura modalitate de a preveni ascultarea este să ai voci alternative. De fiecare dată când cenzurăm, fie că se numește verificarea faptelor sau altceva, evităm să ne supunem unei căi. Desigur, nu ar trebui să existe o singură voce, pentru că nu știi unde te va duce.

Citește și:  Dr. Flavia Groşan, schema de tratament: "Fac exact ce-am învăţat la facultate"

 

Raoult a profitat de ocazie pentru a le mulțumi tuturor celor care se opun terorii ideologice, precum directorul de cercetare al Centrului Național de Cercetare Științifică din Franța (CNRS), Laurent Muchielli, al cărui articol vă recomandăm să citiți mai jos:

Aderarea îngrijorătoare la acest nou totalitarism

Specialistul în boli infecțioase subliniază că în Statele Unite, potrivit unui sondaj, mai mult de jumătate dintre democrați sunt în favoarea încarcerării celor care resping vaccinul Covid, ceea ce este rezultatul lobby-ului ideologic.

Specialistul în boli infecțioase subliniază că, la fel ca și vaccinarea, aceasta este o strategie ineficientă. O analiză susținută de Universitatea Johns Hopkins concluzionează că măsurile de izolare au avut un impact redus sau deloc asupra mortalității cauzate de Covid-19, dar costurile economice și sociale au fost catastrofale.

Analiza usturătoare a profesorului vine într-un moment în care mai multe țări europene, precum Anglia și Danemarca, ridică toate restricțiile de sănătate.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − = 87

Close