JOS MASCA CRIMINALILOR! Copiii se sufocă! – Europa News
RomaniaSanatate

JOS MASCA CRIMINALILOR! Copiii se sufocă!

Asociațiile părinților și sindicatele din Educație i-au cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, să permită copiilor să facă ora de sport fără mască. Acestea atrag atenția că, fiind supuși efortului, copiii se sufocă efectiv și riscă să se îmbolnăvească, solicitând chiar renunțarea la aceste ore.

Miniștrii Educației și Sănătății, care provin din partide diferite, nu se înțeleg deloc. Promisiunea lui Sorin Câmpeanu că ora de sport se va face fără masca de protecție nu a putut fi pusă în aplicare, din cauza refuzului ministrului Vlad Voiculescu. Sindicatele din Învățământ și asociațiile de părinți i-au solicitat, într-o scrisoare comună, ministrului Sănătății, să permită desfășurarea orelor de educație fizică fără obligativitatea purtării măștii de protecție, pentru a nu afecta sănătatea copiilor.

”Măsura impusă de Ministerul Sănătății de a obliga elevii să poarte mască la orele de educație fizică este excesivă. După o perioadă atât de îndelungată în care elevii au stat departe de școală, orele de educație fizică, acolo unde există condiții optime de desfășurare a acestora, sunt mai mult decât binevenite dacă se fac fără mască și reprezintă o revigorare fizică și psihică. Mai mult, oficialii din Ministerul Sănătății ar trebui să țină cont de riscurile la care sunt expuși elevii care fac orele de educație fizică cu masca pe față, având în vedere că masca afectează capacitatea de efort, iar hiperventilaţia pe o durată mai mare de 15 minute cu masca pe față nu este indicată, după cum arată specialiștii”, se arată în scrisoarea comună semnată de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federaţia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“.

Citește și:  Cîțu, nervos că a fost întrebat dacă a consumat droguri: „Să terminăm cu astfel de întrebări tâmpite!”

Se cere renunțarea la orele de educație fizică

Decizia în privința măștilor la ora de sport trebuie luată de Ministerul Sănătății, evident, cu respectarea unor condiții, susțin reprezentanții părinților. ”Se pot face afară orele de educație fizică, dacă temperaturile permit, sau în unitățile de învățământ unde sunt condiții de logistică și infrastructură, cu săli de sport pe suprafață mare, și doar cu o singură grupă de elevi, împărțită în două subgrupe, care să fie amplasate la extremitățile sălii. Dacă îi dai unui copil de ciclu primar o mască FPP2, adică singura conformă, eu vă garantez că într-un sfert de oră copilul ăla leșină. Decât să omorâm copiii, să cadă și să leșine, mai bine să nu se facă ora de sport. Să intre la ora de sport și să predea teorie, că mai este vorba doar de trei luni de zile. Dacă nu s-a făcut sport un an de zile, murim acum dacă nu se mai face trei luni? Ne place să exagerăm și ne batem joc de copiii noștri. Dacă vrei să torturezi pe cineva îi uzi o cârpă și i-o pui la gură. Același lucru se întâmplă și cu masca, pentru că ea se umezește atunci când se face un efort, și atunci copilul se sufocă efectiv, din cauza umidității ridicate”, ne-a declarat Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar.

OMS nu cere masca

Sindicaliștii din Educație susțin că Organizația Mondială a Sănătății este cea care a recomandat ca orele de sport să se facă fără mască.

”Noi suntem pe dos față de restul lumii și să ne punem masca pe figură și la orele de educație fizică și sport, ceea ce nu este normal, pentru că vei crea niște probleme elevilor. Cred că sunt deja niște lucruri exagerate, or dacă nu vrem să ținem cont de practica de la nivel mondial, de recomandările OMS, către ce anume ne îndreptăm? De la dorințele ministrului Educației până la ce hotărăște ministrul Sănătății este distanță destul de mare, după cum se vede”, ne-a precizat Marius Nistor, președintele Federației ”Spiru Haret”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close