SanatateWorld

CORONAVIRUS: Oportunitate pentru EUTANASIE

Asculta informatia

Un grup american de lobby în favoarea sinuciderii asistate afirmă că pandemia de coronavirus poate fi o mare oportunitate pentru eutanasie.

Grupul de lobby pentru moarte promovează adoptarea sinuciderii asistate și precrierea de medicamente letale prin serviciile de tele-sănătate.

Aceasta înseamnă că unei persoane i s-ar putea aproba moartea prin substanțe letale fără a fi examinată ori chiar fără să se întâlnească cu un medic.

Într-un mesaj transmis vineri, 20 martie, de către Kim Callinan, președinta grupului de lobby în favoarea eutanasiei Compassion & Choices, a afirmat că actuala pandemie cu COVID-19 oferă noi oportunități pentru sinucidere.

„Ca întotdeauna, răspundem cu rapiditate nevoilor și oportunităților vremii. În timp ce mâna de lucru este ocupată cu combaterea pandemiei, tele-sănătatea câștigă în importanță ca mod esențial de a prescrie îngrijirile medicale.

„Acest lucru oferă o ocazie unică de a se asigura că sistemele de sănătate și medicii folosesc tele-sănătatea când este cazul, pentru pacienții care încearcă să acceadă la opțiuni pentru îngrijiri ca să-și pună capăt vieții. Aceste eforturi ar trebui să amelioreze accesul la asistența medicală pentru a muri, pe termen scurt și lung.”

Nici o noutate. Proiectul legii din 2019 privind sinuciderea asistată din New Mexico cuprindea o dispoziție despre tele-sănătate, iar recentele norme legale de a extinde sinuciderea asistată în Hawaii includ prevederi despre tele-sănătate.

Așadar, o persoană cu probleme de sănătate, care se simte ca o povară pentru ceilalți sau trece printr-o depresie, ar putea fi evaluată prin sistemul de tele-sănătate și i s-ar putea prescrie în acest mod substanțe letale pentru a se sinucide.

Lobby-ul eutanasiei se concentrează în ultima perioadă pe facilitatea morții și pe protejarea medicilor care doresc să participe la sinuciderea pacienților lor.

Citește și:  Aglomeraţie extremă în curtea unui localnic din Galaţi: ''Doamne, scapă-ne că pierim. Amin!''

Mai ales acum, când omenirea se mobilizează să salveze vieți, grija lor nu este de a proteja oamenii, ci de a ucide.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + = 10

Close