ReligieRusia

Grupul de hackeri Anonymous anunţă că a lovit Biserica Ortodoxă Rusă

Grupul de hackeri Anonymous a declarat că a lansat cu succes un atac împotriva Bisericii Ortodoxe Ruse şi a uzinei mecanice Lipeţk, care produce componente pentru lansatoare de rachete antiaeriene şi alte echipamente militare.

Într-un mesaj postat pe contul de Twitter @youranontv, hackerii au susţinut că au publicat în mediul online aproximativ 15 GB de date de la aripa de caritate a Bisericii Ortodoxe Ruse.

În plus, Anonymous susţine că a făcut publice şi aproximativ 57.500 de e-mailuri prin DDoSecrets.

DDoSecrets, sau Distributed Denial of Secrets, este un site non-profit de denunţare a ştirilor, lansat în 2018.

Totodată, DDoSecrets a precizat că, datorită naturii datelor scurse, acestea vor fi oferite pe moment doar jurnaliştilor şi cercetătorilor.

Reamintim că, recent, Patriarhul Kirill al Rusiei a binecuvântat în gura mare invazia Moscovei în Ucraina, lucru care a divizat Biserica Ortodoxă la nivel mondial şi a declanşat o rebeliune internă despre care experţii spun că este fără precedent.

Mai exact, 15 din cele 53 de eparhii ale Bisericii Ortodoxe Ruse şi zeci de parohii din întreaga lume au criticat vehement suportul lui Kirill pentru războiul din Ucraina şi au încetat să-l mai pomenească pe Kirill în cadrul slujbelor.

Un consiliu al episcopilor şi mitropoliţilor Bisericii Ortodoxe Ruse este programat să se întrunească în luna mai, iar o serie de experţi bisericeşti au cerut ca în cadrul întâlnirii să se ridice problema independenţei Bisericii Ortodoxe Ruse sau a abdicării lui Kirill.

Kirill, în vârstă de 75 de ani, un aliat apropiat al lui Putin, vede războiul ca pe un bastion împotriva unui Occident pe care îl consideră decadent, în special în ceea ce priveşte acceptarea homosexualităţii. Ceea ce Putin vede ca fiind o restaurare politică, Kirill o vede ca pe o cruciadă.

Citește și:  Putin nu ştia că armata pierdea recruţi în Ucraina; tensiuni cu Ministerul Apărării
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close