EuropaRusia

Putin oferă ajutor pentru soluţionarea crizei migratoare de la frontiera dintre Belarus şi Polonia

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită să ajute pentru soluţionarea crizei migranţilor de la frontiera dintre Belarus şi Polonia, informează sputniknews.com.

“Suntem gata să contribuim în orice mod posibil dacă va depinde de noi. Am aflat din presă ce se întâmplă la graniţa dintre Polonia şi Belarus. Nu am discutat înainte situaţia cu Lukaşenko. Am vorbit cu el de două ori, abia după apariţia crizei. Drept urmare, când auzim declaraţii sau acuzaţii care ne vizează, aş vrea să le spun tuturor: ocupaţi-vă de problemele voastre interne şi nu încercaţi să-i pasaţi cuiva întrebările care ar trebui soluţionate de departamentele voastre”, a spus Putin la televiziunea rusă.

Rusia este un aliat cheie al Belarusului, ţară pe care Uniunea Europeană o consideră responsabilă de afluxul a mii de migranţi la frontiera sa cu Polonia, majoritatea din Orientul Mijlociu, şi de faptul că i-ar îndemna pe aceştia să pătrundă ilegal în Polonia.

Citește și:  Ucraina îndeplineşte doar două din cele şapte condiţii stabilite pentru începerea negocierilor de aderare la UE
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close