Rusia

Putin a asistat la slujba de Paşte oficiată de Chiril, la Catedrala Cristos Mântoitorul de la Moscova

Asculta informatia

Preşedintele rus Vladimir Putin a asistat duminică la slujba de Paşte oficiată la Moscova de patriarhul Chiril al Bisericii Ortodoxe ruse, care susţine ”operaţiunea militară specială” a liderului de la Kremlin în Ucraina, relatează Reuters.

Putin, care purta un costm albastru închis, o cămaşă albă şi o cravată violet închis, a asistat la slujba de Paşte de la Catedrala Cristos Mântoitorul.

El a ţinut o lumânare roşie, aprinsă, în mână.

Putin şi-a făcut cruce de mai multe ori în timpul slujbei.

După ce patriarhul Chiril a anunţat ”Cristos a înviat!”, Putin a răspuns, împreună cu ceilalţi credincioşi, ”Adevărat a înviat!”.

Liderul de la Kremlin nu a spus nimic în timpul slujbei.

Patriarhul Chiril şi-a exprimat speranţa, sâmbătă, la o slujbă în aer liber, la Moscova, ca războiul din Ucraina să se termine mai repede, însă nu l-a condamnat.

Chiril şi-a exprimat susţinerea faţă de invazia Ucrainei de către Rusia, condamnată de către Kiev şi Occident drept un act de agresiune, o poziţie care a împărţit Biserica Ortodoxă în lume.

Rusia susţine că efectuează o ”operaţiune militară specială” în Ucraina, în vederea unei ”demilitarizări” şi ”denazificări” a vecinului său.

Kievul şi Occidentul resping această poziţie drept un pretext lipsit de orice fundament.

Citește și:  85 de mii de soldați ruși sunt mobilizați la granița cu Ucraina
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 73

Close