Un celebru episcop spaniol a renunțat la biserică pentru că s-a îndrăgostit de o scriitoare de romane EROTICE – Europa News
ReligieSpania

Un celebru episcop spaniol a renunțat la biserică pentru că s-a îndrăgostit de o scriitoare de romane EROTICE

Când episcopul spaniol Xavier Novell a demisionat luna trecută, Biserica Romano-Catolică a invocat motive strict personale, fără a intra în detalii, dar mass-media spaniolă relatează acum că prelatul s-a îndrăgostit de o femeie care scrie ficțiuni erotice cu nuanțe satanice, relatează BBC.

În 2010, la vârsta de 41 de ani, Xavier Novell a devenit cel mai tânăr episcop din Spania, la Solsona, în regiunea de nord-est a Cataloniei.

El a susținut așa-numita terapie de conversie pentru persoanele gay și a practicat exorcismul.

Văzut ca o stea în ascensiune în Biserica Catolică din Spania, decizia sa de a demisiona, cu aprobarea Vaticanului, a fost o surpriză luna trecută. Se spune că episcopul s-a întâlnit de mai multe ori cu oficiali ai Vaticanului, precum și cu Papa.

Marea iubire a episcopului, un romancier erotic

Acum media spune că fostul prelat s-a îndrgostit de Silvia Caballol, psiholog și romancier erotic. Un site de știri a spus că fostul episcop își caută acum un loc de muncă în zona Barcelonei, ca agronom.

Situația de acum ridică din nou problema celibatului în cadrul Bisericii. În interviurile anterioare, Xavier Novell a recunoscut că, în tinerețe, s-a îndrăgostit de o fată de 18 ani și că mai târziu și-a dorin să se căsătorească și să aibă copii, relatează Mediafax.

Citește și:  U barbat a fost găsit mort într-o statuie de dinozaur
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close