Rusia

Olaf Scholz afirmă că ar fi o “greşeală gravă” dacă Rusia invadează Ucraina.

Cancelarul german spune că Rusia este încă deschisă la negocieri

Asculta informatia

Cancelarul Germaniei Olaf Scholz a spus din nou că există o ameninţare de război în Europa. La Conferinţa de Securitate de la München sâmbătă dimineaţa, Scholz a spus că Occidentul este pregătit să răspundă imediat la acţiunile militare ruse, dar accentul a fost pus pe discuţii pentru a găsi o soluţie diplomatică, relatează The Guardian.

“Nu există nimic care să justifice desfăşurarea a peste 100.000 de militari la grani’ele Ucrainei”, a spus Scholz în germană, avertizând că ar fi o “greşeală gravă” dacă Rusia invadează Ucraina.

“La întâlnirea mea cu preşedintele Putin de marţi, am spus clar că orice încălcare ulterioară a integrităţii teritoriale a Ucrainei va avea un preţ mare pentru Rusia în termeni politici, economici şi strategici”, a declarat el, afirmând că există semne clare că Rusia este încă deschisă la negocieri.

“Rusia a făcut din problema posibilei aderări a Ucrainei la NATO un casus belli (motiv de război), ceea ce este un paradox pentru că nu există nicio decizie în acest sens pe ordinea de zi”, a menţionat el.

“Vom face o distincţie clară între cererile insuportabile şi interesele legitime de securitate”, a adăugat Scholz.

El a respins afirmaţiile ruseşti de genocid în regiunea Donbas ca fiind ridicole.

Citește și:  33 de morţi într-o lovitură aeriană rusă asupra a două şcoli şi case din oraşul Cernigov
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 37

Close