EuropaGermania

Germania: Opt ani de închisoare pentru o jihadistă care pregătea un atentat cu bombă biologică

Asculta informatia

O jihadistă acuzată că pregătea un atentat cu bombă biologică bazată pe ricină, fapt inedit în Germania, a fost condamnată vineri la Dusseldorf la opt ani de închisoare, potrivit France Presse.

Soţul său, un tunisian de 31 de ani, fusese condamnat deja în 25 martie la zece ani de închisoare în acelaşi dosar.

Yasmine H., o nemţoaică de 44 de ani, a fost recunoscută vinovată de tribunalul regional din Dusseldorf de “pregătire şi complicitate la un act de violenţă gravă, care a pus în pericol statul”.

Soţul ei, Sief Allah H., lucrase ca factor poştal în Tunisia înainte de a se stabili în Germania în 2016.

Arestarea lor în iunie 2018 la Koln a permis probabil evitarea a ceea ce ar fi fost primul atac biologic în Germania, potrivit poliţiei criminaliste germane.

Cuplul, care depusese jurământ de credinţă grupării jihadiste Statul Islamic, dar nu a reuşit să se alăture combatanţilor acesteia în Siria, a decis în toamna anului 2017 să comită un atac cu caracter islamist în Germania.

La câteva zile după arestarea lui Sief Allah H., anchetatorii au găsit în apartamentul său 84,3 mg de ricină şi circa 3.300 de grăunţe de ricin care permiteau fabricarea otrăvii. El îi testase efectele pe un hamster.

Această substanţă, de 6.000 de ori mai otrăvitoare decât cianura, este mortală în caz de ingerare, inhalare sau injectare.

Anchetatorii au confiscat de asemenea 250 de bile metalice, două butelii de dizolvant pe bază de acetonă, cabluri conectate la becuri şi 950 grame dintr-un praf gri, amestec de pudră de aluminiu şi de substanţe pirotehnice.

Citește și:  UE va suspenda toate taxele la importurile din Ucraina timp de un an

Arestarea cuplului jihadist a fost posibilă datorită unei cooperări între serviciile de informaţii naţionale şi internaţionale, a explicat şeful serviciilor de informaţii interne la vremea respectivă, Hans-Georg Maasen, potrivit Agerpres.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 43

Close