Europa

Slovacia RENUNŢĂ la o parte din restricţii. Persoanele nevaccinate au voie să intre în magazine ‘neesenţiale’

Asculta informatia

Slovacia a relaxat de marţi restricţiile legate de noul coronavirus, permiţând persoanelor nevaccinate să intre în magazine „neesenţiale”, cu toate că rata de infectare rămâne ridicată şi în această ţară, relatează dpa, potrivit agerpres.

Până recent, persoanele care nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus aveau voie să intre doar în magazinele care vând mâncare sau alte bunuri considerate de importanţă vitală, cum sunt farmaciile, ulterior pe lista acestor magazine „fundamentale” fiind incluse şi cele care vând haine, încălţăminte şi materiale de construcţii.

De acum, şi magazine cum sunt cele de jucării, electronice, librării şi altele funcţionează în modul „de bază”, permiţând aşadar accesul persoanelor nevaccinate, precizează TASR.

Se menţin însă o serie de alte restricţii, inclusiv închiderea la ora 10 seara a barurilor şi restaurantelor.

Criticii relaxărilor avertizează în ce-i priveşte că mai puţin de jumătate din populaţia de 5,5 milioane a Slovaciei este vaccinată şi numărul de infectări noi raportate în 24 de ore este în jur de 20.000.

Criticii mai amintesc că pandemia a împovărat şi mai mult sistemul de sănătate al acestei ţări, care se confrunta cu probleme de personal şi financiare încă dinainte de criza coronavirusului.

Citește și:  Mii de polițiști din România amenință cu demisiile, dacă se impune Certificatul Covid la locul de muncă: 50% dintre polițiști sunt nevaccinați
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Close