Europa

Preşedinta Slovaciei RECUNOAŞTE meritele ostaşilor români pentru eliberarea Bratislavei

Asculta informatia

Statul slovac în Al Doilea Război Mondial îşi trimitea propriii cetăţeni la moarte sau muncă grea doar pentru că făceau parte din comunităţile minoritare, a postat duminică pe o reţea social media preşedinta Slovaciei, Zuzana Caputova, subliniind de asemenea că „partea leului” în eliberarea Bratislavei revine Armatei Roşii şi soldaţilor români, relatează luni agenţia de presă TASR, potrivit agerpres.

Alături de primarul Bratislavei Matus Vallo, Caputova a comemorat eliberarea capitalei slovace de nazişti, acum 76 de ani, prin depunerea unei coroane de flori la Memorialul Victoriei.

Şefa statului slovac a subliniat că Bratislava a fost eliberată cu puţin timp înainte de sfârşitul Celui de-Al Doilea Război Mondial. „Partea leului în eliberarea oraşului aparţine membrilor Armatei Roşii şi de asemenea soldaţi români”, a spus ea.

Caputova a adăugat că ultimul transport de prizonieri politici de la Bratislava către lagărul de concentrare austriac Mauthausen a avut loc la 31 martie 1945.

„Nazismul a fost învins doar de marşul comun al militarilor coaliţiei antihitleriste şi al soldaţilor de diferite naţionalităţi. Sunt recunoscătoare pentru eroismul tuturor oamenilor, care au făcut cele mai mari sacrificii posibile pentru a ne elibera”, a adăugat ea.

Citește și:  EUROPA critică guvernul interimar format de talibani în Afganistan
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Close