Romania

George Simion: AUR, odată ajuns la guvernare, „va tăia” ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci

Cea mai mare problemă pe care o au antreprenorii români, pe lângă instituţiile de control care „îi călăresc, le cer şpagă şi nu îi lasă să se dezvolte”, este forţa de muncă, motiv pentru care AUR, odată ajuns la guvernare, „va tăia” ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci, a afirmat, vineri, preşedintele partidului, George Simion.

AUR a organizat, vineri, la Palatul Parlamentului, Summitul Antreprenorilor Români.

„AUR, odată ajuns la guvernare, va tăia ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci. Este timpul să scăpăm de asistaţii sociali care sunt sănătoşi şi care pot fi angajaţi în câmpul muncii. Cea mai mare problemă pe care o au antreprenorii români, pe lângă instituţiile de control care îi călăresc, le cer şpagă şi nu îi lasă să se dezvolte, este exact forţa de muncă. Un nou contingent de 140.000 de cetăţeni din lumea a treia au primit permise de muncă anul curent pentru că nu mai găseşti oameni care vor să muncească în România, pentru că munca este taxată, munca este descurajată, românii sunt alungaţi peste hotare de aceste impozite şi taxe, antreprenorii români nu sunt creditaţi, nu sunt încurajaţi”, a susţinut Simion.

El a adăugat că normalitatea ar însemna un singur control pe an din partea instituţiilor statului, în condiţiile în care astăzi IMM-urile plătesc taxe „de şase ori” mai mult decât o multinaţională.

„Noi pledăm pentru normalitate şi, în ţara noastră, normalitate înseamnă un singur control pe an din partea instituţiilor statului român. Înseamnă creditare în condiţii avantajoase pentru afacerile autohtone, care nu exportă capitalul. Şi mai înseamnă ceva care este trecut în Constituţie şi nu se respectă: egalitate de şanse. Astăzi IMM-urile, ăştia mici, voi, plătiţi taxe de şase ori mai mult decât o multinaţională şi lucrul ăsta nu este corect”, a transmis liderul AUR.

Citește și:  Sinistru: Doi inspectori de la Antifraudă au dat patru amenzi în valoare de 30.000 de lei ţăranilor care vând mere, pere pe marginea drumului. Șeful ANAF: Îmi este ruşine că asemenea oameni lucrează la ANAF
Tags

Articole similare

Close