Romania

Simona Halep a abandonat din nou. Motivul? Din cauza căldurii. 5 abandonuri și un atac de panică pentru Halep, în ultimele 14 luni

Jucătoarea română de tenis, Simona Halep, a abandonat partida de tenis disputată în fața rusoaicei Anna Kalinskaia (71 WTA), contând pentru optimile de finală ale turnelui de la Washington, la scorul de 5-7, 0-2, informează Prosport.

Conform sursei citate, românca nu a mai putut continua din cauza căldurii. Prosport afirmă că Simona ar fi suferit de „epuizare termică” și „șoc caloric” din cauza căldurii de…34 de grade Celsius.

Simona Halep a mai dat vina pe căldură, la începutul acestui an, pentru faptul că în timpul unui meci a acuzat dureri la „cam toate”.

„Îmi place să joc pe căldură, dar nu când e extremă. A fost foarte cald, m-a lovit căldura din primul set și nu m-am simțit bine. Am amețit la un moment dat, mi-a fost rău, mă dureau stomacul, ficatul, la un moment dat cam toate”, a spus ea după sfertul de finală pierdut cu Alize Cornet la Australian Open 2022.

5 abandonuri și un atac de panică pentru Simona Halep în ultimele 14 luni

august 2022: Washington – retragere la 5-7:0-2 cu Anna Kalinskaya
martie 2022: Miami – accidentare coapsă în semifinala pierduta cu Swiatek la Indian Wells (chiar dacă a făcut câteva antrenamente la Miami, Simona s-a retras la 5 zile după intinderea musculară suferită în California);
iunie 2022: Bad Homburg – torticolis (gât înțepenit chiar înaintea semifinalei cu Bianca Andreescu);
noiembrie 2021: Linz – accidentare genunchi stâng (înaintea semifinalei cu Jaqueline Cristian);
mai 2021: Roma – abandon în primul tur din cauza durerilor la picior.

Citește și:  VIDEO: Cerşetorul în scaun cu rotile care, la final de „program”, s-a ridicat şi a mers pe picioarele lui

Pe lângă acestea, Simona Halep a mai suferit și un „atac de panică”, în mai 2022, în timpul turneului de la Roland Garros.

Reamintim că în iunie, în acest an, tenismanul italian Salvatore Caruso s-a prăbușit pe teren în timpul unui meci. Și în cazul său, cauza oficială a fost căldura, deși la ora meciului se înregistrau sub 30 de grade.

În context merită menționat că la turneul de la Miami, din 2022, s-a înregistrat un număr record de abandonuri din motive medicale: 15.

Un studiu israelian leagă recentele probleme medicale ale sportivilor de vaccinarea împotriva Covid-19. Aceeași legătură a fost făcută și de un medic italian, profesor universitar în Peninsulă.

O listă a cazurilor de sportivi căzuți pe teren sau decedați brusc în ultimele 18 luni găsiți aici.

Simona Halep s-a vaccinat în februarie 2022.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close