Romania

Pe 1 septembrie se deschid teatrele, cinematografele și restaurantele

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat miercuri într-o conferinţă de presă importanţa desfăşurării alegerilor locale, în contextul în care acest scrutin a fost amânat deja o dată. Acesta a mai dezvăluit apoi că de la 1 septembrie, pe lângă restaurante, şi anumite teatre şi cinematografe se pot putea deschide dacă respectă normele de siguranţă. La final, şeful Statului nu a ratat şansă să critice PSD din cauza moţiunii de cenzură.

Klaus Iohannis: Peste două zile, 27 august debutează campania electorală pentru alegerile locale care vor avea loc în luna septembrie. E pentru prima oară când în România campania aferentă se va desfăşura în condiţii excepţionale generate de COVID-19. O premieră pe care nu şi-a dorit-o nimeni. Obiectivul principal e acela de a organiza evenimentele atât din campania electorală cât şi scrutinul propriu-zis în condiţii de maximă siguranţă sanitară.

Acest lucru este posibil dacă vom respecta cu toţii un set de reguli şi măsuri venite să asigure un cadru optim de desfăşurare a acţiunilor electorale. Există precedente. Sunt ţări care au organizat mai multe tipuri de alegeri în această pandemie fără ca acestea să fi avut un impact negativ al pandemiei.

Să fim realişti. Un scenariu cu risc 0 nu există. Dacă respectăm regulile riscul poate fi redus la un minim. De aceea am solicitat guvernului să iniţieze o campanie de informare cu aceste proceduri astfel încât toată lumea să ştie ce trebuie să facă, ce e permis, ce nu e permis, atât în perioada campaniei cât şi în ziua votului. Fac un apel la responsabilitate şi aici mă refer în special la candidaţii la alegerile locale şi cei din echipa lor. Respectaţi toate aceste reguli. Niciun obiectiv electoral nu e mai important decât sănătatea. Toate încălcările vor fi drastic sancţionate.

Citește și:  Iohannis a decorat-o pe asistenta lui Vela. O mare bătaie de joc la adresa românilor
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close