Situații dramatice în Transilvania și Moldova, unde e cod roșu de inundații. Oameni luați de viitură, orașe invadate de apă – Europa News
EuropaRomania

Situații dramatice în Transilvania și Moldova, unde e cod roșu de inundații. Oameni luați de viitură, orașe invadate de apă

Este din nou cod portocaliu de ploi și vijelii în aproape toată țara. Va urma, de la ora 10, un cod galben. Plouă de tot mai multe  zile la rând, iar inundațiile afectează toată țara. Sunt trenuri blocate, case inundate, străzi acoperite de apă. O femeie a fost luată de viitură în Vaslui și este de negăsit.

UPDATE 10.00. Femeia din Vaslui luată de viitură a fost găsită moartă.


Începând de luni seară și până miercuri la prânz se află în vigoare o avertizare hidrologică de cod roșu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Tisa, Vișeu, Iza, Someșul Mare, Suceava, Moldova, Bistrița și Prut, fiind vizate județele din jumătatea de nord a țării: Bacău, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Harghita, Maramureș, Neamț și Suceava.

Cinci trenuri blocate din cauza inundațiilor în Alba

Cinci trenuri sunt blocate, marți, în județul Alba, iar pentru călători CFR asigură transbordarea cu mașini între Teiuș-Aiud și Aiud, din cauza nivelului crescut al apei care a acoperit liniile de cale ferată și cinci macazuri. Zona este însă sub avertizare cod roșu de inundații.

Citește și:  LICHIDAȚI STATUL PARALEL! ECHIPA IOHANNIS – ARAFAT DESTRAMĂ ROMÂNIA

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close