EuropaReligie

Benedict al XVI-lea s-a întors la Roma după ce și-a vizitat fratele grav bolnav

Papa emerit Benedict al XVI-lea s-a întors luni la Roma după ce l-a vizitat la Regensburg (sudul Germaniei) pe fratele său Georg Ratzinger, în vârstă de 96 de ani, care este grav bolnav, în prima lui vizită în afara Italiei după renunţarea la pontificat în februarie 2013, relatează  agerpres.

Benedict al XVI-lea a ajuns la Regensburg joia trecută şi, potrivit postului bavarez regional Bayerischer Rundfunk (BR), a fost de câteva ori la fratele său şi a vizitat cavoul familiei şi casa în care a locuit timp de şapte ani când a stat în localitatea Pentling, unde un grup de curioşi a venit să-l salute.

Episcopatul din Regensburg a cerut totuşi publicului să permită ca această întâlnire „profund personală” între cei doi fraţi – pe care ambii „şi-au dorit-o din suflet” – să se desfăşoare în mediu privat, subliniind şi că nu va fi celebrat niciun act oficial cu acest prilej.

Potrivit BR, papa emerit s-a deplasat în fiecare zi la domiciliul fratelui său din Regensburg cu un vehicul pentru transportarea bolnavilor şi însoţit de o maşină a poliţiei.

„S-ar putea să fie ultima oară când cei doi fraţi, Georg şi Joseph Ratzinger, se văd pe lumea aceasta”, notează comunicatul Episcopiei difuzat joia trecută, confirmând astfel zvonurile privind starea gravă de sănătate a fratelui fostului papă.

La plecarea sa spre Roma, cu un avion al forţelor armate italiene, Benedict al XVI-le a fost însoţit pe aeroportul din Munchen de premierul bavarez Markus Söder.

Josep Ratzinger, născut în localitatea bavareză Marktl am Inn în 1927, îşi vizitase ultima oară ţara natală în 2011, cu doi ani înainte să renunţe la pontificat şi să-i cedeze locul succesorului său papa Francisc.

Citește și:  Slujbele de Paşte de la Vatican, organizate din nou în format restrâns
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close