Religie

Slujbele de Paşte de la Vatican, organizate din nou în format restrâns

Slujbele de Paşte vor fi organizate din nou în format restrâns, a anunţat Vaticanul marţi, la lansarea planurilor pentru al doilea an în care sărbătorile vor fi marcate de restricţiile severe impuse în contextul pandemiei de coronavirus, relatează DPA, potrivit agerpres.

La unele rituri se va renunţate în totalitate, în timp ce altele vor fi mutate în alte locuri decât cele tradiţionale astfel încât reglementările sanitare să fie respectate.

Participarea la unele evenimente va fi considerabil restrânsă.

Duminica Paştelui este celebrată în acest an la data de 4 aprilie. Marchează sfârşitul Postului Mare, de 40 de zile, şi o săptămână de evenimente religioase, când creştinii comemorează moartea şi învierea lui Iisus Hristos, Paştele fiind una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creştin.

Vaticanul este de obicei aglomerat de credincioşi sosiţi pentru a lua parte la evenimentele care culminează cu o slujbă în aer liber în faţa bazilicii „Sfântul Petru”, notează DPA.

Sărbătoarea a fost deja umbrită de pandemie în 2020, papa Francisc fiind nevoit să oficieze Liturghia din duminica Paştilor fără prezenţa credincioşilor, care au putut urmări slujba prin intermediul televiziunii şi internetului.

Italia este puternic afectată de un al treilea val de coronavirus şi a renunţat la planurile de a reveni la desfăşurarea în condiţii normale a evenimentului.

Şi în acest an papa Francisc va renunţa la spălarea picioarelor deţinuţilor, o tradiţie pe care a iniţiat-o drept mod de a da dovadă de umilinţă. De asemenea, suveranul pontif nu va participa la procesiunea care se desfăşoară de obicei la Colosseumul din Roma în Vinerea Mare.

Citește și:  Ambasada SUA la Vatican afișează steagul mândriei homosexuale
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close