Europa

George Soros ar avea legături strânse cu 22 din cei 100 de judecători de la CEDO

Asculta informatia

George Soros şi fundaţia lui, Open Society, sunt acuzaţi că ar avea legături strânse cu 22 din cei 100 de judecători permanenţi de la CEDO. Asta spune cel mai recent raport.

Adunarea parlamentară a Consiliului Europei a anunțat o anchetă privind independența Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg.

Acest raport arată că cel puțin 22 din cei 100 de judecători permanenți care au fost la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) între 2009 și 2019 sunt foști oficiali sau colaboratori ai șapte ONG-uri care sunt extrem de active în fața Curții.

Doisprezece judecători sunt legați la rețeaua Open Society Foundation (OSF), șapte la comitetele de la Helsinki, cinci la Comisia internațională a juriștilor, trei la Amnesty International și câte una la Human Rights Watch, Interights și la Centrul AIRE.

Rețeaua Open Society se distinge prin numărul de judecători legați de acesta și de faptul că finanțează celelalte șase organizații menționate în acest raport„, se specifică în raportul respectiv, potrivit postului Antena 3.

Ungaria a retras „legea Soros”

Ungaria face un pas înapoi, aparent la presiunea Uniunii Europene. Budapesta va retrage legea care impunea restricții în finanțarea organizațiilor neguvernamentale.

Ungaria va retrage legea ce viza impunerea de restricţii finanţării ONG-urilor, după avertismentul UE, introducând în schimb controale considerate „îngrijorătoare”.

Guvernul Viktor Orban răspunde, astfel, procedurii de infringement împotriva Ungariei ce a fost iniţiată pe 18 februarie de către Comisia Europeană pentru a obliga Budapesta să respecte o hotărâre a justiţiei europene din iunie 2020.

Potrivit criticilor, această lege îl viza în special pe miliardarul american de origine maghiară George Soros, vinovatul de serviciu al premierul Orban, care în 1984 a creat Fundaţia pentru o Societate Deschisă şi este un donator major pentru mai multe ONG-uri ce apără drepturile omului în Ungaria.

Citește și:  ANGLIA A ÎNCĂLCAT drepturile omului prin interceptarea în bloc a comunicaţiilor
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =

Close