AsiaOrientul mijlociu

Israelul înregistrează o ușoară scădere a exportului de armament

Exporturile israeliene în domeniul apărării s-au cifrat în 2019 la 7,2 miliarde de dolari (6,4 miliarde de euro), în uşoară scădere faţă de anul precedent, când au totalizat 7,5 miliarde de dolari, a informat luni Ministerul Apărării, transmite AFP, via agerpres.

Potrivit şefului direcţiei israeliene de cooperare internaţională în materie de apărare, Yair Kulas, este posibil ca pandemia de COVID-19 să aibă un impact asupra vânzărilor în anul în curs.

‘Ne aşteptam la o creştere a vânzărilor în 2020, dar pandemia a devastat economia mondială şi sectorul de apărare’, a afirmat el, citat într-un comunicat.

Ministerul Apărării precizează că, la fel ca în 2018, destinaţia principală a exporturilor a fost zona Asia-Pacific (41%), urmată de Europa (26%) şi de America de Nord (25%).

Guvernul nu comentează contractele de vânzări de armament ale companiilor israeliene, însă comunicatul afirmă că aproximativ 120 de astfel de societăţi au semnat zeci de contracte în 2019.

Produsele cel mai vândute sunt radarele şi sistemele de alertă (17% din total), urmate de rachete şi sisteme de apărare aeriană (15%).

Israelul mai vinde, în principal, drone, echipamente de avionică, sisteme de reperare, de comunicaţie, de securitate cibernetică şi de armament, reiese din acelaşi comunicat.

Citește și:  Mike Pompeo, speră că Sudanul îşi va normaliza rapid relaţiile cu Israelul
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close