AsiaRusia

Situaţia din Afganistan se stabilizează, iar talibanii asigură ‘ordinea publică’ (Moscova)

Diplomaţia rusă a apreciat luni că situaţia din Afganistan se stabilizează, iar talibanii asigură ‘ordinea publică’ după colapsul puterii afgane care a determinat mii de persoane să încerce să fugă din ţară, relatează France Presse, potrivit agerpres.

‘Situaţia la Kabul şi în Afganistan se stabilizează. Talibanii procedează la restabilirea ordinii publice şi au confirmat garanţiile de securitate pentru civilii locali şi misiunile diplomatice’, declară Ministerul rus de Externe.

Facem apel către toate părţile afgane să renunţe la violenţă şi să faciliteze reglementarea situaţiei în mod paşnic’, afirmă MAE rus, confirmând că a stabilit ‘contacte de lucru cu noile autorităţi’ de la Kabul.

Chiar dacă gruparea talibană este considerată drept ‘teroristă’ de Rusia, Moscova întreţine relaţii directe cu talibanii, ai căror emisari au fost primiţi în capitala rusă în ultimele luni şi săptămâni.

Contrar puterilor occidentale, Rusia nu şi-a evacuat reprezentanţa diplomatică de la Kabul. Iar ambasadorul rus urmează să se întâlnească marţi cu un responsabil taliban în capitala afgană.

Emisarul Kremlinului pentru Afganistan, Zamir Kabulov, a precizat că Moscova ar urma să decidă dacă recunoaşte sau nu noua putere afgană pe baza ‘acţiunilor sale’.

Citește și:  Președintele „Adunării ofițerilor ruși” general-colonelul Ivashov Leonid Grigorievich îi cere lui Putin să nu înceapă războiul
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close