Asia

ONU a condamnat masacrul din Myanmar atribuit armatei

Asculta informatia

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat miercuri un masacru din Myanmar atribuit armatei, după ce rămăşiţele carbonizate a cel puţin 35 de persoane, inclusiv a doi angajaţi ai organizaţiei Salvaţi Copiii, au fost descoperite în estul ţării, informează AFP, potrivit agerpres.   

Printre victime se numără şi patru copii, potrivit Consiliului de Securitate, care a subliniat într-un comunicat de presă „necesitatea ca responsabilii acestor fapte să fie traşi la răspundere”.

Membrii Consiliului de Securitate au cerut, de asemenea, încetarea imediată a violenţei şi au reamintit „importanţa respectării drepturilor omului şi a garantării siguranţei civililor”.

ONG-ul Salvaţi Copiii a declarat marţi că doi dintre angajaţii săi au fost ucişi pe 24 decembrie într-un atac „comis de armată în statul Kayah” din estul Mynamarului.

Potrivit Myanmar Witness Observatory,”35 de persoane, inclusiv copii şi femei, au fost arse şi ucise de militari pe 24 decembrie în cantonul Hpruso”.

Sâmbătă, un purtător de cuvânt al juntei militare a recunoscut că vineri au izbucnit ciocniri în această zonă şi că soldaţii au ucis mai multe persoane, fără a oferi detalii.

După acest masacru, Statele Unite şi-au reînnoit apelul de se a impune un embargo exportului de arme către Myanmar, ţară aflată în haos după lovitura de stat din februarie.

Peste 1.300 de persoane au fost ucise în represiunea condusă de forţele armate, potrivit unui ONG local.

Citește și:  ONU cere talibanilor să dea informaţii despre dispariţia altor două militante feministe
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =

Close