Rusia

Președintele „Adunării ofițerilor ruși” general-colonelul Ivashov Leonid Grigorievich îi cere lui Putin să nu înceapă războiul

Asculta informatia

Președintele „Adunării ofițerilor ruși” general-colonelul Ivashov Leonid Grigorievich a scris un apel către președinte și cetățenii Federației Ruse, intitulat „Ajunul războiului”. În acest apel, Grigorievich susține că un război ar fi catastrofal pentru Rusia și avertizează că țara ”și-ar putea încheia istoria”.

”Apelul Adunării Ofițerilor Ruși

Către Președintele și cetățenii Federației Ruse

Astăzi, omenirea trăiește în așteptarea războiului. Iar războiul înseamnă întotdeauna pierderea inevitabilă de vieți, distrugere, suferință pentru mase mari de oameni, distrugerea modului obișnuit de viață, încălcarea sistemelor vitale ale statelor și popoarelor. Un mare război este o tragedie uriașă, o crimă gravă. Se întâmplă ca Rusia să fie în centrul acestei catastrofe iminente. Și, poate, aceasta este prima dată în istoria sa.

Anterior, Rusia (URSS) a purtat războaie în mod forțat (dar justificat) și, de regulă, când nu a existat oa altă soluție, când interesele vitale ale statului și ale societății erau amenințate.

Ce amenință astăzi existența Rusiei, există astfel de pericole? Se poate argumenta că există într-adevăr o amenințare – țara este pe punctul de a-și încheia istoria. Toate zonele vitale, inclusiv demografia, se degradează constant, iar rata de dispariție a populației bate recordurile mondiale. Iar degradarea este de natură sistemică, iar în orice sistem complex, distrugerea unuia dintre elemente poate duce la prăbușirea întregului sistem.

Și aceasta, în opinia noastră, este principala amenințare la adresa Federației Ruse. Dar aceasta este o amenințare de natură internă, derivată din modelul statal, calitatea celor aflați la putere și starea societății. Iar motivele formării sale sunt interne: un modelul de stat neviabil, incapacitatea completă și lipsa de profesionalism a sistemului de putere și administrație, pasivitatea și dezorganizarea societății. În aceste condiții, nicio țară nu rezistă prea mult.

Citește și:  Trei morți și trei dispăruți după naufragiul unei nave ruse în Marea Neagră

În ceea ce privește amenințările externe, acestea sunt cu siguranță prezente. Dar, conform evaluării noastre la nivel de experți, acestea nu sunt în prezent majore și nu amenință direct existența statului rus sau interesele sale vitale. În general, stabilitatea strategică este menținută, armele nucleare sunt sub control strict, structurile NATO nu se întăresc și nu au activități amenințătoare.

Așadar, situația care se țese în jurul Ucrainei este, în primul rând, artificială, mercenară în esență pentru unele forțe interne, inclusiv pentru Federația Rusă. Ca urmare a prăbușirii URSS, în care Rusia (Elțin) a avut un rol decisiv, Ucraina a devenit stat independent, membru al ONU și, în conformitate cu art. 51 din Carta ONU are dreptul la apărare individuală și colectivă.

Conducerea Federației Ruse nu a recunoscut încă rezultatele referendumului privind independența RPD și LPR, în timp ce la nivel oficial de mai multe ori, inclusiv în timpul negocierilor de la Minsk, a subliniat apartenența teritoriilor și populației lor la Ucraina.”

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close