Asia

Un nou vaccin anti-COVID aşteaptă să fie autorizat

Asculta informatia

Compania chineză CanSino Biologics Inc (CanSinoBIO) a anunţat miercuri că a depus în China cerere de autorizare a vaccinului său anti-COVID-19, destinat populaţiei generale, transmite miercuri Reuters, via agerpres.

Deşi China nu a aprobat încă vaccinuri rivale dezvoltate de producători occidentali, a acordat autorizaţii unor vaccinuri de fabricaţie internă care au câştigat teren şi în multe ţări în curs de dezvoltare care se luptă cu o creştere a numărului de infectări cu coronavirus.

Potrivit CanSinoBIO, analiza intermediară a datelor din testul clinic desfăşurat în mai multe ţări a arătat că vaccinul său candidat, denumit Ad5-nCoV, are o rată de eficacitate de 65,28% în prevenirea tuturor cazurilor simptomatice şi de 90,07% în prevenirea bolii severe la 28 de zile după administrarea singurei doze.

Totuşi, protecţia oferită a scăzut uşor în timp, după ce la 14 zile de la inoculare fusese de 68,83% în prevenirea tuturor cazurilor simptomatice şi de 95,47% în prevenirea bolii severe.

‘Eficacitatea Ad5-nCoV a întrunit standardele tehnice relevante stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi standardele şi cerinţele relevante stabilite de Asociaţia naţională a produselor medicale’, a afirmat compania, precizând că cererea de autorizare a fost depusă duminică.

Vaccinul a fost aprobat deja în Pakistan şi Mexic şi va deveni al treilea vaccin anti-COVID-19 dezvoltat în China, dacă va primi aprobare.

China a aprobat până acum vaccinurile de la Sinovac Biotech şi Sinopharm.

Aceste vaccinuri pot fi păstrate la temperaturi normale în frigider, ceea ce le poate face o opţiune atractivă pentru multe ţări în curs de dezvoltare, care au dificultăţi în a utiliza vaccinuri rivale precum cele de la Pfizer şi Moderna, care necesită temperaturi mult mai scăzute de păstrare pe termen lung.

Citește și:  Un milion de persoane, deja vaccinate în China cu un vaccin experimental

China are acorduri de export de vaccinuri cu 22 de ţări şi acordă asistenţă unui număr de 53 de state în curs de dezvoltare, conform Ministerului său de Externe.

Vaccinul U este dezvoltat în comun cu unitatea de cercetare a armatei chineze şi a fost aprobat anul trecut pentru a fi administrat în cadrul acesteia. 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 + = 28

Close