Rusia

Rusia investighează Netflix pentru ‘propaganda GAY’

Rusia investighează Netflix după ce comisarul său public pentru protecţia familiei a acuzat compania de streaming că a încălcat legea rusă cu privire la „propaganda gay”, scrie cotidianul Vedomosti, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Comisarul rus Olga Baranets a reclamat la Ministerul de Interne că Netflix încalcă o lege din 2013 care interzice răspândirea de „propagandă privind relaţiile sexuale netradiţionale” în rândul ruşilor cu vârsta sub 18 ani atunci când difuzează seriale cu tematică LGBT, etichetate 16+.

Plângerea este analizată de departamentul din Moscova al Ministerului de Interne, scrie Vedomosti citând o sursă sub rezerva anonimatului.

Netflix a refuzat să comenteze. Compania americană este pasibilă de o amendă de până la 1 milion de ruble (13.400 de dolari) sau suspendarea temporară a serviciului său dacă se constată că a încălcat legea, a mai spus Vedomosti.

Legislaţia rusă a fost condamnată de grupuri pentru apărarea drepturilor omului. În 2017, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că legislaţia rusă privind propaganda gay a încălcat regulile tratatelor europene, dreptul la libertatea de exprimare şi discriminează comunitatea LGBT – o decizie considerată nedreaptă de Moscova.

Citește și:  Drapelele ruse şi sovietice, interzise pe 9 mai la Berlin
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close