America

Netflix, acuzat de pornografie infantilă pentru filmul “Cuties”

Asculta informatia

Netflix a fost pus sub acuzare pentru o infracțiune penală care arată că gigantul de streaming promovează un „material vizual obscen” al unui copil.

Procesul se concentrează pe lansarea filmului francez „Cuties”, care a fost ținta controverselor încă de la momentul lansării, acum o lună.

Un mare juriu al districtului Tyler, Texas, s-a întrunit pe 23 septembrie pentru a decide în privința Netflix.

Plângerea împotriva gigantului de streaming susține că materialul vizual promovat de Netflix „cu bună știință”, care „prezintă expunerea obscenă a organelor genitale sau a zonei pubice a unui copil acoperită sau parțial acoperită, care avea mai puțin de 18 ani la momentul creării materialului vizual, făcând apel la un interes lasciv în sex și fără o valoare serioasă literară, artistică, politică și științifică”.

Anterior, Netflix a luat apărarea filmului, numind proiectul „o poveste puternică despre presiunea cu care se confruntă fetele tinere pe rețelele de socializare și din societatea în care practic cresc”.

Netflix susține că filmul „Cuties este o reacție socială împotriva sexualizării copiilor”, iar „acuzația este fără sens  și continuăm să susținem filmul”.

Într-o declarație a Procurorului din districtul Tyler, Lucas Babin, acesta spune că după ce a urmărit filmul „știa că există o cauză probabilă de a crede că era o infracțiune”.

„Legiuitorii acestui stat consideră că promovarea anumitor materiale obscene cu copii are consecințe distructive. Dacă un astfel de material este distribuit pe scară largă, nu este oare nevoie să fie urmărit penal?”

„Un mare juriu a găsit o cauză probabilă pentru această infracțiune, iar sarcina mea e să respect legile acestui stat și să mă asigur că se va face dreptate”, a concluzionat Babin.

Citește și:  Bill Gates: Estimez că vom avea aproximativ şase vaccinuri împotriva Covid-19 aprobate

Tribuna.US

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 16 = 20

Close