America

Atacatorul asupra Capitoliului din SUA este membru al Nation of Islam

Suspectul din atacul cu maşină derulat vineri în apropiere de Capitoliu se numește Noah Green și a postat pe reţelele sociale că şi-a pierdut slujba, că suferă de afecţiuni medicale şi că este convins de faptul că guvernul federal american vrea să-i controleze mintea.

Cu două ore înainte de a lovi cu maşina doi poliţişti în apropiere de sediul legislativului american a publicat mai multe postări pe un cont Instagram.

Acestea includ link-uri către materiale video distribuite pe aceeaşi reţea de către clericul şi activistul Louis Farrakhan, liderul grupării religioase Nation of Islam (Naţiunea Islamului).

“Guvernul SUA este duşmanul nr. 1 al persoanelor de culoare”, este titlul unuia dintre clipuri. Un altul, din 1996, indicat de Green într-un text de pe Facebook, este intitulat “Distrugerea divină a Americii”.

Într-o postare de săptămâna trecută, Green îşi exprima convingerea că Farrakhan l-ar fi salvat de “problemele groaznice pricinuite de FBI şi CIA, agenţii guvernamentale ale Statelor Unite ale Americii”.

“Am avut parte de numeroase spargeri ale locuinţei, otrăviri alimentare, atacuri, operaţii neautorizate în spital, controlul minţii”, a detaliat el.

Într-un alt text, postat pe Facebook în data de 17 martie, Green spunea că îl consideră pe Farrakhan drept „Iisus, Mesia” şi că acesta a avut un rol esenţial în “trezirea” sa şi în “lucrarea vieţii sale”.

“Credinţa mea este unul dintre puţinele lucruri care m-au purtat prin aceste vremuri iar credinţa mea se întemeiază pe crezul că (…) Louis Farrakhan este Iisus, Mesia, ultimul memento divin aflat printre noi. Îl consider părintele meu spiritual. Fără îndrumarea sa, fără cuvintele şi învăţăturile sale pe care le-am asimilat din mers, n-aş fi fost capabil să continui”, spune textul.

Citește și:  Profesor francez decapitat din cauza caricaturilor cu Mahomed

Green a mai postat imaginea a ceea ce pare a fi dovada unei donaţii de aproximativ 1.000 de dolari către organizaţia Nation of Islam.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close