America

Elon Musk a restabilit contul lui Donald Trump. Ce declară candidatul la Casa Albă

Noul patron al Twitter, Elon Musk, a restabilit ,sâmbătă, contul fostului președinte american Donald Trump, care a fost interzis pe rețeaua de socializare după asaltul asupra Capitoliului, la Washington, în ianuarie 2021.

„Poporul s-a exprimat. Donald Trump va fi restabilit”, a scris pe contul propriu Twitter Elon Musk, după rezultatul unui sondaj lansat în rândurile abonaților săi. Peste 15 milioane de persoane au răspuns, iar 51,8% au votat în favoarea revenirii politicianului republican la tribună.

La câteva minute după mesajul său, contul lui Donald Trump a fost din nou vizibil, ultimul mesaj datând din 8 ianuarie 2021. Numărul de abonați, care pare să fi pornit de la zero, era deja în jur de 300.000 în jurul orei 00:20 GMT, informează France 24.

 

Elon Musk sugerase vineri seară că rezultatul sondajului ar putea influența o decizie cu privire la revenirea sau nu a fostului șef de stat pe rețeaua de socializare, deoarece l-a însoțit de mesajul „Vox Populi, Vox Dei” (Vocea poporului este vocea lui Dumnezeu).

Noul șef al Twitter începuse această consultare la câteva ore după ce a restabilit, în numele libertății de exprimare, alte conturi de utilizatori suspendate. Twitter l-a interzis pe Donald Trump pe 8 ianuarie 2021, la două zile după ce susținătorii săi au invadat Capitoliul, din cauza „riscului de a incita în continuare la violență”.

Musk: Sancționarea lui Trump, greșită și lipsită de sens

Elon Musk menționase deja în luna mai o posibilă revenire a fostului președinte republican, considerând că această sancțiune a fost „o decizie extrem de greșită din punct de vedere moral și lipsită de sens”.

Citește și:  Trump l-a demis pe şeful Pentagonului

În timp ce mulți critici se tem că conținutul nu mai este suficient de moderat pe rețeaua de socializare, era de așteptat ca multimiliardarul să ia poziție pe acest subiect. O astfel de decizie este posibil să provoace unde de șoc în societatea și politica americană, mai ales că Donald Trump candidează din nou la Casa Albă în 2024.

Deși se bucură că, odată cu Elon Musk, Twitter este „pe mâini bune”, Donald Trump a declarat totuși în ultimele zile că va rămâne pe rețeaua sa socială, Truth Social, chiar dacă această platformă nu îi oferă decât o mică cameră de rezonanță în comparație cu Twitter, unde avea peste 88 de milioane de adepți.

Trump: „Nu văd nici un motiv să revin”

Într-o apariție video sâmbătă la un miting al Coaliției Evreiești Republicane din Las Vegas, Donald Trump a lăudat inițiativa și pe Elon Musk. „Îmi place de el (…), este un personaj”, a spus Trump. Dar, acum are propria sa rețea, Truth Social, a susținut el.

În ceea ce privește ideea că ar putea reveni pe Twitter, miliardarul a spus că „nu crede, pentru că nu vede nuici un motiv să o facă”. „Nu văd niciun motiv pentru asta”, a declarat fostul președinte prin intermediul unei înregistrări video.

El a spus că va rămâne cu noua sa platformă Truth Social, aplicația dezvoltată de startup-ul său Trump Media & Technology Group (TMTG), despre care a spus că are o implicare mai bună a utilizatorilor decât Twitter și că se descurcă „fenomenal de bine”.

Twitter nu a răspuns la o solicitare de comentarii. Aceasta nu este prima dată când Elon Musk le cere părerea abonaților săi. De exemplu, el i-a întrebat la sfârșitul anului 2021 dacă ar trebui să vândă acțiunile Tesla sau, mai recent, dacă advertiserii Twitter ar trebui să „susțină libertatea de exprimare” sau „corectitudinea politică”.

Citește și:  Donald Trump s-a deplasat în Georgia pentru a sprijini doi senatori. Nu recunoaște înfrângerea
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close