Grecia

Grecia: Prima “căsătorie” între persoane de acelaşi SEX a avut loc sub protecţia poliţiei

Prima “căsătorie” între persoane de acelaşi sex a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în Grecia, sub protecţia poliţiei care a semnalat luni ameninţări primite de cuplu, relatează France Presse, citată de Agerpres.

“Căsătoria noastră, care a avut loc în prezenţa celor trei copii ai noştri, s-a desfăşurat fără teamă sau stres, aşa cum ar trebui să fie”, au scris tinerii “căsătoriţi” într-o scrisoare publicată de poliţie pe reţeaua X.

Cuplul, care a spus că a primit “ameninţări la adresa siguranţei” sale, a mulţumit forţelor de ordine pentru ajutorul acordat “în timpul şi după ceremonie”, potrivit comunicatului poliţiei.

Pe 16 februarie, Grecia a devenit prima țară creștin-ortodoxă care a legalizat căsătoriile între persoane de același sex în ciuda opoziției Bisericii Ortodoxe.

Adoptarea legii – care a fost elaborată de guvernul de centru-dreapta al prim-ministrului grec Kyriakos Mitsotakis și a avut sprijinul a patru partide de stânga – face ca Grecia să devină a 16-a țară din Uniunea Europeană și a 35-a țară la nivel mondial care legalizează căsătoriile între persoane de același sex.

Pe lângă legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, noua lege va permite cuplurilor de același sex să adopte în mod legal copii, dar nu și să aibă un copil printr-o mamă surogat – un recurs care este legal aici numai pentru cuplurile heterosexuale care au o nevoie medicală de reproducere asistată.

Legea a fost adoptată în ciuda protestelor masive ale societății civile grecești și a Bisericii Ortodoxe din Grecia. De altfel, Mitropolitul Serafim de Pireu i-a excomunicat pe parlamentarii care au votat pentru căsătoriile între homosexuali.

Citește și:  Turiştii români, ŞOCAŢI în Grecia de TAXELE „inventate” pe care le-au găsit pe nota de plată de la restaurant
Tags
Close