Grecia

Atena protestează pe lângă Serbia, după prăbuşirea în nordul Greciei a unui avion ucrainean încărcat cu 11 tone de armament, destinat Bangladeshului

Asculta informatia

Atena urmează să protesteze în mod oficial pe lângă Belgrad, în urma prăbuşirii pe teritoriul grec a unui avion care avea la bord material militar provenind din Serbia, anunţă luni un oficial de rang înat de la Ministerul grec de Externe, relatează AFP.

Ambasadorul Greciei la Belgrad urmea să prezinte ”un protest imediar” Serbiei, pe care o acuză că nu a informat suficient de înainte Atena cu privire la natura periculoasă a încărcăturii avionului, precizează acest oficial.

Opt membri ai echipajului ucrainean al avionului au murit în urma prăbuşirii aeronavei cargo de tip Antonov 12 (An-12), sâmbătă seara, în nordul Greciei.

Avionul transporta armament destinat Bangladeshului.

Avionul de tip An-12, o aeronavă de transport cu patru motoare, din epoca sovietică, aparţinând unei conmpanii ucrainene, transporta aproximativ 11 tone de armament.

Un fotograf AFP a văzut, din aer, epava An-12, dispersată într-un perimetru vast.

Locutorii din zona respectivă au primit interdicţia de a se duce pe câmp, în apropierea locului dramei, până când autorităţile vor evacua epava şi muniţia care nu a explodat la impact.

Experţi în explozivi acţionau luni la locul prăbuşirii, în vederea unei decontaminări a zonei, care să redevină accesibilă locuitorilor.

Citește și:  Ministerul rus al Apărării, mesaj în timp ce Ucraina este atacată din toate părțile: ”Subliniez că Armata Rusiei nu lovește în orașele Ucrainei: Nimic nu amenință populația civilă – Este o înscenare pentru canalele TV occidentale”
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =

Close