Grecia

După incendiile devastatoare din vară, ploile torenţiale aduc noi dezastre în Grecia

Un om a fost găsit mort marţi dimineaţa şi sute de case şi drumuri au fost inundate în oraşul portuar Volos, din centrul Greciei, după ce o furtună puternică a devastat regiunea timp de zece ore, iar vremea rea ar urma să persiste încă 24 de ore, relatează eKathimerini şi Reuters.

Un crescător de vite a fost strivit de un zid care s-a prăbuşit în timpul ploii torenţiale în districtul Agios Georgios, a anunţat serviciul de pompieri. Potrivit agenţiei ANA, zidul s-a prăbuşit în momentul în care bărbatul încerca să ajungă la animalele sale. Corpul său a fost scos de cei 10 pompieri trimişi la faţa locului.

Pe de altă parte, sute de şoferi au rămas blocaţi în maşinile lor pe arterele principale care traversează oraşul Volos. Cantităţi uriaşe de apă de ploaie s-au scurs de pe Muntele Pelion, iar reţeaua de canalizare a oraşului nu le-a mai putut face faţă. Imaginile difuzate de televiziunea de stat ERT au arătat maşini luate de ploaia torenţială şi aruncate pe maluri noroioase.

Un bărbat a fost dat dispărut în Volos după ce maşina sa a fost luată de viitură, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor pentru televiziunea Skai. “Fiul său a ieşit (din maşină), dar tatăl a fost luat de ape şi în acest moment este în desfăşurare o operaţiune de căutare”, a spus oficialul.

Autorităţile erau, de asemenea, foarte îngrijorate de creşterea nivelului apei din pârâul Krafsidonas, care colectează apa din Pelion şi traversează mai multe cartiere din oraş înainte de a ajunge în partea de vest a portului şi în Golful Pagasetic. Marţi dimineaţă, nivelul apei crescuse cu trei metri, punând în pericol districtul învecinat Agioi Anargyri.

Citește și:  Grecia a rambursat cu doi ani mai devreme împrumuturile de la FMI

Subsolul spitalului Achillopoulio era plin de apă, iar toate serviciile de autobuz au fost oprite.

Inundaţii au fost raportate şi în satele Agria, Portaria, Tsangarada şi Stagiates, unde alimentarea cu energie electrică era instabilă.

Furtuna Daniel s-a abătut de luni asupra vestului şi centrului Greciei. Au fost sute de apeluri la serviciile de urgenţă pentru a pompa apa, la doar câteva zile după ce un incendiu soldat cu victime, care a ars mai bine de două săptămâni, fusese pus sub control în nordul ţării.

Autorităţile au restricţionat traficul în zona mai largă a oraşului Volos.

În 2017, inundaţiile fulgerătoare din Grecia au ucis 25 de persoane şi au lăsat sute de oameni fără adăpost.

Tags

Leave a Reply

Close