GreciaTurcia

Atena cere Turciei să OPREASCĂ traficul ilegal de migranţi spre Grecia

Ministrul grec pentru migraţie, Notis Mitarakis, a cerut Turciei să oprească navele cu migranţi care pleacă dinspre coastele maritime turce, după ce cel puţin două accidente fatale în care au fost implicate ambarcaţiuni cu migranţi au avut loc în ultimele 24 de ore, informează joi dpa, potrivit agerpres.

„Un apel de urgenţă pentru măsuri imediate care să prevină toate plecările ilegale în condiţii meteo aspre”, a scris Mitarakis pe Twitter. „Deja până în ziua de azi multe vieţi au fost curmate în Marea Egee, oamenii se îneacă din cauza ambarcaţiunilor precare. Uniunea Europeană (UE) trebuie să acţioneze”, a îndemnat ministrul grec.

Cel puţin 19 oameni de pe două ambarcaţiuni cu migranţi au murit în timpul nopţii de miercuri spre joi, au anunţat oficiali greci.

La rândul său, ministrul grec pentru probleme maritime, Ioannis Plakiotakis, a spus într-un comunicat: „Încă o dată, toleranţa Turciei pentru bandele de traficanţi lipsiţi de scrupule a costat vieţi”.

Grecia a înregistrat o creştere a traficului de migranţi în acest an. Paza de coastă a declarat că a salvat aproximativ 1.500 de persoane în primele opt luni ale anului, faţă de mai puţin de 600 în 2021. 

Citește și:  Turcia: Profesorii vor fi vaccinaţi înainte de redeschiderea şcolilor
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close