America

Victoria electorală a unui democrat la New York semnalează importanţa temei avortului

Un democrat din New York care a făcut campanie cu dreptul la avort şi viitorul democraţiei americane a câştigat marţi un scrutin special pentru Congres într-un district oscilant, o victorie despre care Partidul Democrat speră că va fi semnalul unei schimbări fundamentale în rândul electoratului la nivel naţional înaintea alegerilor de la mijloc de mandat din noiembrie, relatează Reuters, potrivit agerpres

Democratul Pat Ryan l-a învins pe republicanul Marc Molinaro cu 51,3% la 48,7%, după numărarea a 99% din voturi, a precizat institutul Edison Research, după o cursă strânsă pentru un mandat deschis într-un district care este cunoscut ca indicator de direcţie.

Acest scrutin a căpătat o importanţă naţională şi a devenit un test pentru strategiile de campanie ale ambelor partide.

Ryan a făcut din decizia Curţii Supreme a SUA de a anula dreptul la avort un punct central al campaniei sale, mobilizându-i pe democraţii revoltaţi de sentinţă. Molinaro s-a concentrat pe infracţionalitate şi pe inflaţia în creştere despre care votanţii spun că este cea mai mare îngrijorare a lor.

Victoria lui Ryan, care vine după ce votanţii au menţinut protecţia avortului în Kansas, stat dominat de republicani, va impulsiona speranţele democraţilor că opoziţia faţă de decizia Curţii Supreme i-ar putea ajuta să îşi menţină controlul în Camera Reprezentanţilor şi Senat într-un an electoral dificil.

Mandatul lui Ryan va dura până în ianuarie, când locul său va dispărea în urma reconfigurării districtelor în stat. Atât Ryan, cât şi Molinaro vor candida pentru diferite mandate la alegerile din noiembrie.

Citește și:  VIDEO: Prima expoziţie de maşini româneşti din SUA, cu exemplare Aro, Dacia şi Oltcit
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close