America

Donald Trump s-a deplasat în Georgia pentru a sprijini doi senatori. Nu recunoaște înfrângerea

Donald Trump s-a deplasat în Georgia pentru a sprijini doi senatori republicani în exerciţiu care candidează la 5 ianuarie pentru o dublă alegere parţială de maximă importanţă.

În joc: majoritatea din Senatul american şi, prin urmare, echilibrul de putere la Washington atunci când Joe Biden va prelua funcţia la 20 ianuarie.

Dacă aceşti senatori, Kelly Loeffler şi David Perdue, „nu câştigă, nimic nu îi va putea opri pe democraţi”, a avertizat Donald Trump. „Nu aveţi idee cât de rău va fi”, a continuat el.

El şi-a rezervat însă o bună parte a discursului introductiv pentru a vorbi din nou despre alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

„Suntem pe punctul de a câştiga aceste alegeri”, a declarat preşedintele în exerciţiu în faţa a câteva sute de suporteri reuniţi în aer liber la Valdosta.

„Vor încerca să vă convingă că noi am pierdut. Nu am pierdut”, a adăugat el în strigătele mulţimii entuziaste. „Aceste alegeri au fost fraudate”, a mai spus Donald Trump.

În pofida acuzaţiilor sale de fraudă, tribunalele au respins o mulţime de recursuri în justiţie prezentate de echipa sa de avocaţi în diverse locuri din Statelor Unite.

În prezenţa soţiei sale, republicanul a reamintit victoriile de la 3 noiembrie în unele state-cheie, Florida şi Ohio, apoi a adăugat, contrar rezultatului oficial: „Am câştigat şi în Georgia, a fost bine”.

Donald Trump l-a criticat din nou pe guvernatorul acestui stat conservator, republican, totuşi, şi un fost aliat, îndemnându-l să verifice din nou buletinele de vot.

Rezultatele din Georgia au fost deja verificate şi certificate, dând victoria lui Joe Biden cu un scurt avans de mai puţin de 13.000 de voturi.

Citește și:  SUA ocupă primul loc pe piaţa vânzărilor de armament la nivel global.

În punerea în scenă bine rodată a campaniei sale prezidenţiale, tribunul republican a a ţinut discursul având-o alături pe soţia sa, Melania, cu avionul prezidenţial Air Force One în fundal.

„Vă iubim!”, a scandat mulţimea, puţini dintre cei prezenţi purtând mască.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close