America

Record de ‘like’-uri pentru tweet-ul în care Trump a anunţat că e pozitiv la COVID-19

Peste un milion de like-uri, peste 425.000 de comentarii şi un număr apreciabil de redistribuiri. Tweet-ul lui Donald Trump în care preşedintele anunţa că el şi soţia sa Melania au fost testaţi pozitiv la COVID-19 a bătut toate recordurile de audienţă vineri dimineaţă, relatează  agerpres.

„În această seară, Prima Doamnă şi cu mine am fost testaţi pozitiv la COVID-19”, a postat pe Twitter preşedintele american, în vârstă de 74 de ani, în noaptea de joi spre vineri. Trump a precizat că el şi Melania îşi încep „imediat” carantina pentru a se vindeca de noul coronavirus, care a provocat moartea a 207.000 de oameni în SUA, ţara cea mai grav afectată din lume.

La ora locală 10.00 pe coasta de est a SUA (14.00 GMT), la nouă ore după anunţul venit în toiul nopţii, mesajul şefului statului a fost redistribuit de peste 800.000 de ori şi a primit 1,3 milioane de „like”-uri.

Cu titlu de comparaţie, din ultimele 600 de tweet-uri ale lui Donald Trump, cele mai populare au fost redistribuite de circa 80.000 de ori şi au primit circa 300.000 de „inimi”, potrivit cifrelor TruthNest, specializat în statistici pe Twitter.

Atacul său de luni împotriva lui Joe Biden care „refuză să dea un test antidoping” înainte de dezbatere, a fost de exemplu redistribuit de 85.000 de ori.

Potrivit Axios, tweet-ul cel mai popular al miliardarului republican era, până acum, un mesaj din 2019 care anunţa că rapperul american A$AP Rocky a fost eliberat din închisoare în Suedia şi se pregăteşte să se întoarcă în SUA. Acest tweet a primit peste 800.000 de „like”-uri.

Citește și:  DONALD TRUMP îi cere DEMISIA lui Biden

Vineri, reacţiile nu s-au lăsat aşteptate pe diferite platforme digitale.

„S-ar spune că RBG a câştigat prima sa audiere în faţa lui Dumnezeu”, a postat de exemplu internauta @iamKimRL, referindu-se la judecătoarea feministă Ruth Bader Ginsburg de la Curtea Supremă, decedată în urmă cu două săptămâni.

Donald Trump, care critică cu regularitate reţelele sociale şi le acuză că-i cenzurează pe republicani, are peste 86 de milioane de abonaţi pe Twitter.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close