America

Preţul petrolului a scăzut înainte de preconizata majorare a dobânzii de referinţă în SUA

Preţul petrolului a scăzut marţi, în condiţiile în care dolarul a rămas puternic, iar investitorii au anticipat noi majorări ale ratelor dobânzii ale băncilor centrale, menite să înăbuşe inflaţia, informează mediafax.

Rezerva Federală a SUA va majora probabil miercuri ratele dobânzilor cu încă 75 de puncte de bază pentru a ţine în frâu inflaţia. Aceste aşteptări cântăresc asupra acţiunilor, care evoluează adesea în tandem cu preţul petrolului. Alte bănci centrale, inclusiv Banca Angliei, se reunesc şi ele în această săptămână, notează Reuters.

„Piaţa petrolului este prinsă între îngrijorările în scădere şi speranţele în creştere. Îngrijorările sunt determinate de înăsprirea monetară agresivă din SUA şi Europa, care sporeşte probabilitatea unei recesiuni şi ar putea să cântărească perspectivele cererii de petrol”, a declarat Giovanni Staunovo, analist de mărfuri la UBS.

Contractele futures pe ţiţei Brent au scăzut cu 1,19 dolari, sau 1,3%, la 90,81 dolari pe baril. Ţiţeiul american West Texas Intermediate pentru livrare în octombrie a fost la 84,45 dolari, în scădere cu 1,28 dolari. Contractul din octombrie va expira marţi, iar contractul mai activ din noiembrie a scăzut cu 1,63 dolari, sau 1,9%, la 83,73 dolari.

Atât Brent cât şi WTI sunt pe cale să înregistreze cele mai mari scăderi trimestriale în procente de la începutul pandemiei de coronavirus. Brent a atins aproximativ 139 de dolari pe baril în martie, pentru cel mai ridicat nivel din 2008 încoace.

Citește și:  Planul secret al lui Zelenski, dezvăluit în interceptările americanilor: Cum vrea să saboteze petrolul rusesc
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close