Germania

Germania se opune aderării Ucrainei la NATO! Tensiuni în cadrul Alianţei

Ministrul german al Apărării a reacţionat după ce Volodimir Zelenski și Jens Stoltenberg au vorbit despre aderarea Ucrainei la NATO. Boris Pistorius a afirmat că „nu este momentul” pentru a se purta această discuție dar că „ușa este întredeschisă”.

Ucraina a accentuat, în ultima perioadă, solicitările pentru o aderare mai rapidă a sa la Alianța Nord-Atlantică, argumentând că situația de război a făcut din armata ucraineană una dintre cele mai pregătite forțe să participe la efortul de securitate comună al NATO.

Nemţii lasă uşa „întredeschisă”

Stoltenberg le-a spus reporterilor că, odată ce războiul din Ucraina se va încheia, Kievul trebuie să aibă „mijloacele de descurajare pentru a preveni noi atacuri”. El a mai spus că, în prezent, principalul obiectiv este să se asigure că Ucraina învinge Rusia.

„Uşa este întredeschisă, dar nu este momentul să decidem acum”, a declarat Pistorius, joi seara, adăugând că Ucraina este conştientă care este situaţia procesului de luare a deciziilor pe acest subiect.

Pistorius a spus că decizia de aderare a Ucrainei la alianţă nu poate fi luată doar din solidaritate, ci „cu capul rece şi cu inima fierbinte. Nu invers”.

Citește și:  BERLIN: Aceeași casă de rugăciune pentru creștini, musulmani și evrei.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close