Romania

Klaus Iohannis, ANUNȚ IMPORTANT despre Paşti

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că şi anul acesta sărbătorile pascale vor fi sunt la distanţă unele de celelalte şi doreşte ca pandemia să fie ţinută sub control, astfel încât oamenii să poată merge la biserică şi să se poată întâlni cu familia, în cerc restrâns.

Klaus Iohannis a precizat că nu își dorește să țină credincioșii departe de biserică, iar în acest caz trebuie găsite soluții. Președintele dorește ca pandemia să fie ținută sub control, astfel încât românii să se poate întâlni cu familia, într-un cerc restrâns. De asemenea, acesta  aprecizat că nu dorește să îngrădească accesul la biserică.

”Anul acesta, sărbătorile sunt la o distanţă mare. În 4 aprilie vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformaţii, iar la începutul lui mai vor sărbători creştinii ortodocşi. Îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în aşa fel încât lumea să poată să meargă şi la biserică, să se întâlnească în cerc mai restrâns, să se poată întâlni cu familia, fără să avem petreceri cu multe persoane. Mai degrabă în cadru familial, dar cred că acest lucruri sunt posibile. Nu-mi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt sfintele sărbători de Paşti. Oamenii vor să meargă la biserică şi trebuie să găsim soluţii ca să meargă la biserică” , a declarat Klaus Iohannis.

”Este nevoie de a reduce aceste aglomeraţii, în special în week-end vor trebuie schimbate orele de deschidere şi pentru magazine şi mall-uri. Trebuie eliminate aglomerările. Este în interesul nostru, alt tuturor. Pentru România nu dorim o carantină naţinoală. Să nu facem o confuzie între restricţii suplimentare şi carantinare. Nu cred că în această etapă carantinarea pentru Bucureşti este o soluţie” , a mai declarat șeful statului.

Citește și:  Iohannis dă asigurări: Nu vom introduce lockdown după alegeri
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close