Romania

Traian Băsescu: PMP a trecut pragul; va avea 7 procente, fără redistribuire

Asculta informatia

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că PMP a trecut pragul electoral şi “nu oricum”, el anticipând că va avea 7 procente, “fără redistribuire”.

“Pentru PMP, aceste alegeri au arătat că se poate şi fără Băsescu. Deci nu am candidat, nu am fost pe la televiziuni şi partidul a trecut pragul, dar nu l-a trecut oricum, eu vă rog să urmăriţi cu atenţie evoluţia numărării voturilor. PMP va avea 7 procente, fără redistribuire. În mod cert se va întâmpla acest lucru pentru că ştiu care a fost evoluţia structurilor partidului”, a precizat duminică Băsescu.

Potrivit lui Băsescu, acest scrutin cu cea mai slabă participare va pune mari probleme de menţinere a legitimităţii timp de patru ani.

“Îi felicit pe toţi cei care au dus această campanie în condiţii dificile, dar nu pot să nu mă gândesc că avem alegerile cu cea mai slabă participare, ceea ce va pune mari probleme de menţinere a legitimităţii timp de patru ani. Va fi un Guvern cu o susţinere foarte fragmentată şi va fi un Guvern care, în raport cu obiectivele pe care România va trebui să le aibă, va avea o susţinere la limită în Parlament. Asta ar trebui să-i dea de gândit domnului preşedinte Iohannis, atunci când va stimula, într-un fel sau altul, majoritatea parlamentară şi ar trebui să-i dea de gândit prezenţa la urne cât de oportun a fost să forţeze nota pentru aceste alegeri”, a afirmat Băsescu.

El a adăugat că, “la vârf, va fi o bătălie consistentă”, care se va duce până la numărarea ultimului vot, între PNL şi PSD.

“Eu sper ca domnul preşedinte Iohannis să facă ce trebuie să facă şi să trimită, indiferent de rezultatul ultimului vot adunat, să trimită PSD în opoziţie. Şi dacă nu se duce singur în afara Parlamentului, Pro România să plece în opoziţie”, a susţinut fostul preşedinte.

Citește și:  Klaus Iohannis, asigurări pentru români: „Nu vom fi implicaţi în conflict. Asta e ţara noastră şi aici rămânem!”

AGERPRES

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =

Close