Romania

Luna din care nu se va mai cere certificat COVID în spațiile publice

Asculta informatia

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat într-un interviu la postul de televiziune Antena 3 că, în primăvară, poate odată cu luna aprilie, în România „vom ajunge la normalitate în ceea ce privește activitatea socială și economică, implicit cea culturală”, ceea ce va însemna că nu se va mai cere „certificat în spațiile publice”, relatează Digi 24.

„Am uniformizat aceste cifre, astfel încât să nu mai existe diferențe când se iau măsuri. E normal să fie același tip de abordare – 30% când e incidența mai mare de 3 la mie, 50% când e mai mică. Opinia mea e că 50% prezență la spectacole sau la alte tipuri de evenimente o să fie posibil din luna martie”, a declarat ministrul Sănătății.

„Odată cu luna aprilie probabil că o să ajungem într-o situație de normalitate în care participarea să fie similară cu cea din perioade de normalitate. Trebuie să păstrez măcar o rezervă, pentru că, deși pot face estimări, nu am certitudini. Prefer să fiu mai rezervat. Dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate în ceea ce privește activitatea socială și economică, implicit cea culturală. Va însemna și fără certificat în spațiile publice”, a mai spus el.

Alexandru Rafila a mai spus că suntem la vârful valului 5, și că după aceea va începe un trend descendent: „Sunt semne că acolo suntem, în vârful valului 5. În săptămâna care urmează vom avea confirmarea. În opinia mea, marți (mâine, 8 februarie – n.r.) cred că nu vom depăși 35.000 de cazuri și putem să spunem că intrăm în faza de stabilizare și ne așteptăm la o scădere în perioada imediat următoare.”
Citește și:  Haos în „scenariul covid” românesc – Rafila, informație bombă pentru toți românii: Adio, certificat verde! Legea certificatului verde nu mai este de actualitate
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 20 =

Close