Olanda arată că evenimentele cu public sunt posibile și în timpul pandemiei – Europa News
Europa

Olanda arată că evenimentele cu public sunt posibile și în timpul pandemiei

Evenimentele cu public pot fi organizate în timpul pandemiei de coronavirus chiar şi atunci când există un risc mare de infectare, potrivit unei serii de teste realizate în Olanda, informează joi DPA, potrivit agerpres

Potrivit rezultatelor acestor evenimente-pilot, concertele, conferinţele, competiţiile sportive şi reprezentaţiile teatrale sunt posibile în anumite condiţii, a anunţat joi organizaţia Filedlab Evenementen la Haga.

În ultimele luni, riscul de infectare a fost examinat în diverse evenimente organizate în Olanda sub supraveghere ştiinţifică. Aceste evenimente au inclus o conferinţă, concerte, un meci de fotbal, reprezentaţii teatrale, un festival muzical, dar şi concursul Eurovision, organizat săptămâna trecută la Rotterdam.

La toate acele evenimente, spectatorii trebuiau să prezinte în prealabil un test COVID-19 cu rezultat negativ. În plus, au existat diverse cerinţe, precum folosirea măştii sanitare şi analizarea comportamentului spectatorilor în timpul evenimentelor organizate în interior.

Cercetătorii olandezi au examinat, de exemplu, cât de departe se răspândesc particulele expirate atunci când oamenii cântă, dansează şi strigă. Ei au examinat, de asemenea, riscul de infectare când oamenii stau în picioare sau pe scaune în cadrul unor grupuri numeroase.

Recomandări privind patru scenarii de incidenţă, care variază de la scăzută la ridicată, au fost de acum transmise Guvernului olandez.

Cercetătorii olandezi afirmă că nu este recomandată organizarea unor evenimente mari, precum festivaluri, pentru moment. În pofida scăderii numărului de infectări, Olanda este încă o ţară din zona de risc, având o rată de incidenţă cumulată la şapte zile de 137 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Totuşi, acolo unde există un risc scăzut de infectare, toate evenimentele sunt posibile dacă dispun de o ventilaţie bună, potrivit raportului.

Citește și:  VACCINAREA are alt scop si nu oprirea PLANDEMIEI: Olanda, țară cu majoritatea populației vaccinată are o crestere imensa a cazurilor de COVID

Testele rapide sunt necesare doar la evenimente sportive, concerte în spaţii închise şi festivaluri în aer liber fără scaune fixe, precizează acelaşi document.

Dacă nivelul de risc este mare, cercetătorii olandezi recomandă ca toţi spectatorii care asistă la astfel de evenimente să fie testaţi în prealabil.

În general, se recomandă ca spectatorii să poarte măşti sanitare atunci când îşi părăsesc scaunele.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close