Franţa IMIGRANTILOR: O poliţistă ATACATĂ cu cuţitul in stare critică – Europa News
Franta

Franţa IMIGRANTILOR: O poliţistă ATACATĂ cu cuţitul in stare critică

O poliţistă municipală din Franţa a fost înjunghiată vineri cu cuţitul în localitatea La Chapelle-sur-Erdre, în apropiere de Nantes, a anunţat jandarmeria franceză, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Conform unei surse, poliţista este grav rănită şi pronosticul ei vital este rezervat.

Suspectul a fugit de la locul atacului, dar a fost prins ulterior într-o operaţiune la care au participat peste 200 de jandarmi şi poliţişti, elicoptere şi echipe cu câini de urmă. Conform postului BFM TV, un schimb de focuri ar fi avut loc în momentul arestării şi există poliţişti uşor răniţi.

Nu au fost oferite deocamdată detalii despre cel arestat sau despre motivaţia atacului.

Şcolile din apropierea locului atacului au fost securizate şi de asemenea elevii de la celelalte şcoli şi licee din oraş nu pot ieşi afară.

O altă poliţistă a decedat luna trecută după ce a fost înjunghiată la intrarea într-o secţie de poliţie din Rambouillet, oraş francez situat la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Paris. Atacatorul, un tunisian radicalizat, a fost arestat, dar a murit ulterior din cauza rănilor provocate de gloanţele trase de poliţişti.

La începutul acestei luni un alt poliţist francez a fost ucis în timpul unei operaţiuni antidrog.

Poliţişti francezi au participat pe 19 mai la Paris la un protest masiv, pentru a atrage atenţia asupra violenţei şi riscurilor tot mai mari la care sunt supuşi, precum şi asupra răspunsului inadecvat al justiţiei în faţa infracţionalităţii în creştere.

Citește și:  Proteste în Franța împotriva DICTATURII SANITARE a vaccinării şi a certificatelor COVID

Cu un an înaintea alegerilor prezidenţiale, criminalitatea şi insecuritatea au ajuns să se numere printre principalele preocupări ale electoratului francez.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close