EuropaUngaria

Ungaria respinge afirmația Germaniei că Europa este în război cu Rusia. Péter Szijjártó: „Nu suntem în război cu nimeni”

Poporul maghiar a luat o decizie clară de a rămâne în afara conflictului din Ucraina și, prin urmare, țara nu este în război cu nimeni, a subliniat joi ministrul maghiar al afacerilor externe și al comerțului, Péter Szijjártó, la New York, informează Rmx.news.

Comentariile lui Szijjártó au fost facute dupa ce omologul său german, a declarat că Europa în ansamblu duce un război împotriva Rusiei.

Ministrul german de externe a declarat miercuri în fața Adunării Parlamentare a Consiliului Europei că este crucial să „o facem împreună și să nu jucăm „jocul vinei” în Europa, pentru că ducem un război împotriva Rusiei și nu unul împotriva celuilalt”.

Ungaria respinge pe deplin declarațiile pro-război ale ministrului de externe al Partidului Verzilor din Germania.

„Nu suntem în război cu nimeni, nu vrem să fim în război cu nimeni, vrem să rămânem în afara acestui război, iar securitatea Ungariei și a poporului maghiar este cel mai important lucru pentru noi”, a răspuns Szijjártó.

„Poporul maghiar nu este responsabil pentru acest război, poporul maghiar nu este de vină pentru izbucnirea acestui război, poporul maghiar nu a vrut acest război”, a spus el. „Acesta nu este războiul nostru, iar poporul maghiar a luat o decizie la alegerile parlamentare de anul trecut când a precizat că cel mai important lucru acum este să rămânem în afara acestui război”.

Szijjártó a explicat că aproape toate deciziile guvernului ungar sunt luate pe această premisă, spunând reporterilor că țara caută „să impulsioneze discuții de pace și încetarea focului, nu să furnizeze arme”.

Citește și:  ONU: Conflictul dintre Hamas şi Israel se poate transforma într-un ‘război total'

„Despre aceasta este decizia poporului maghiar și este de datoria noastră, ca membri ai guvernului, să punem în aplicare decizia poporului maghiar, să îi protejăm securitatea, să protejăm securitatea Ungariei în ansamblu”, a spus el.

Răspunzând la întrebarea unui jurnalist cu privire la cazurile de corupție din Ucraina, ministrul a subliniat că unul dintre fundamentele strategiei de politică externă a Ungariei este că „nu ne implicăm în afacerile altor țări”.

„Există deja prea mulți oameni aici, în America și în Europa, care cred că sarcina lor principală este să spună altor țări cum să trăiască, să emită judecăți de valoare cu privire la afacerile interne ale altor țări, să evalueze alte țări”, a adăugat el.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close