Europa

Spania: Din cauza pandemiei procesul în cazul dublului atentat din Catalonia în 2017 a fost suspendat

Asculta informatia

Procesul celor trei bărbaţi suspectaţi că i-au ajutat pe autorii dublului atentat soldat cu moartea a 16 persoane în Catalonia în 2017 a fost suspendat joi, din cauza cazurilor de COVID-19, relatează agerpres.

Audierea „este suspendată în aşteptarea restabilirii” celor doi avocaţi ai apărării, caz confirmat de COVID-19 unul şi caz suspect celălalt, a anunţat joi înaltul tribunal Audienţa Naţională.

Această decizie a fost luată la cererea avocaţilor apărării, ultimii care urmau să ia cuvântul joi.

„Dacă avem veşti săptămâna viitoare, veţi fi convocaţi pentru săptămâna viitoare”, a mai spus magistratul în faţa asistenţei.

Atentatele de la 17 şi 18 august 2017, revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care s-au soldat şi cu 140 de răniţi, au vizat celebrul bulevard La Rambla din Barcelona, unde o furgonetă a intrat în plin în trecători, şi staţiunea balneară Cambrils, aflată 100 km mai la sud.

În acest proces, Mohamed Houli Chemlal şi Driss Oukabir sunt acuzaţi că fac parte din celula teroristă care a comis acest dublu atac, în timp ce Said Ben Iazza este acuzat că a cooperat cu grupul.

Parchetul a cerut o condamnare de 41 de ani în cazul lui Mohamed Houli Chemlal, 36 de ani pentru Driss Oukabir şi opt ani împotriva lui Said Ben Iazza.

Odată ce procesul va fi terminat, tribunalul va trebui să-şi dea verdictul, ceea ce ar putea dura mai multe săptămâni.

Autorii dublului atac au fost cu toţii împuşcaţi mortal de poliţie, cum s-a întâmplat şi cu Younes Abouyaaqoub, marocanul de 22 de ani care a intrat cu furgoneta pe La Rambla, ucigând 14 persoane, în majoritate turişti străini.

Citește și:  SPANIA se pregătește de cea mai mare furtună de zăpadă din ultimele decenii

După ce a fugit, el a asasinat o altă persoană pentru a-i fura maşina.

Câteva ore după masacrul de pe la Rambla, cinci alţi membri ai celulei au comis un al doilea atac la Cambrils, lovind mai multe persoane cu o maşină şi apoi înjunghiind câţiva oameni, printre care şi o femeie care a decedat.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =

Close