Europa

Numărul intrărilor neregulate în UE, la cel mai mare nivel din 2016, anunţă Frontex

Asculta informatia

Numărul intrărilor neregulate în Uniunea Europeană a crescut, în perioada ianuarie-septembrie, cu 70% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi a atrins cel mai înalt nivel de la criza migraţiei din 2016, anunţă joi Agenţia europeană a frontierelor FRONTEX, relatează AFP, informează mediafax.

În total, 228.240 de intrări ilegale au fost înregistrate în primele nouă luni ale lui 2022, dintre care 33.380 în septrembrie.

Ruta migraţiei din Balcani continuă să fie cea mai folosită, iar în primele trei trimestre Uniunea Europeană a înregistrat 106.396 de intrări ilegale – cu 170% mai multe în decurs de un an, precizează într-un comunicat Frontex.

Această rută a fost folosită în principal de migranţi sirieni, afgani şi turci.

Numărul migranţilor care folosesc ruta migraţiei din estul Mării Medieterane a crescut, în aceeaşi perioadă, cu 118%, iar a celor care folosesc ruta centrală la Marea Mediterană a crescut cu 42%.

Numărul intrărilor ilegale a scăzut cu peste 30% la frontiera de est a UE, dar şi pe ruta din vestul Mării Mediterane, anunţă Frontex.

Numărul ieşirilor din UE către Marea Britanie a crescut cu 68% – la 52.720 – în primele nouă luni ale acestui an, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021.

Peste 11 milioane de cetăţeni ucraineni au intrat în UE de la invazia Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie, anunţă agenţia, care precizează că un nunmăr important dintre aceştia s-au întors în ţara lor.

Citește și:  Peste o mie de migranţi interceptaţi în Canalul Mânecii în 2 zile; guvernul britanic cere închisoare pe viaţă pentru traficanţi
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Close