Măsuri stricte pentru românii care merg în Austria: test COVID negativ tradus în engleză sau germană şi dovada cazării – Europa News
Europa

Măsuri stricte pentru românii care merg în Austria: test COVID negativ tradus în engleză sau germană şi dovada cazării

După Grecia, și Austria a anunțat, vineri, că cetățenii români pot intra pe teritoriul țării doar dacă prezintă un test de Covid-19 negativ. Austriecii au luat această măsură din cauza evoluției situației epidemiologice din țara România.

MAE face prezicarea că testul nu trebuie să fie mai vechi de patru zile și trebuie tradus în limba germană sau engleză. Mai mult, românii trebuie să aibă și dovada cazării pe teritoriul Austriei.

„Pentru persoanele care nu deţin un astfel de test se aplică măsura autoizolării pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau într-o unitate de cazare, pentru care trebuie prezentată dovada rezervării. În situaţia în care persoanele călătorind din România nu pot prezenta la intrarea în Austria un test COVID-19 şi dovada cazării, le va fi interzisă intrarea pe teritoriul austriac”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Dacă pe perioada celor 14 zile de autoizolare este efectuat un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 al cărui rezultat este negativ, măsura autoizolării se suspendă, precizează sursa citată.

Cine este exceptat de la măsură

Prevederile nu se aplică în cazul tranzitului fără oprire al cetăţenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre alte destinaţii din alte state şi în cazul transportului de mărfuri. MAE precizează că autorităţile austriece pot solicita, la frontieră, documente care să justifice intrarea în ţara de destinaţie: domiciliu / rezidenţă / contract de muncă / orice altă dovadă a necesităţii intrării, de exemplu adeverinţă de tratament medical imperios necesar, de studii etc.

Cât costă și unde pot face un test anti-COVID românii care vor să plece în Austria

Românii trebuie să se testeze și dacă vor să plece în Autria și numai în sistemul privat pot face asta. Iar prețul unui test nu e deloc mic. Sunt mai multe clinici în București și în țară care fac teste pentru coronavirus. Prețul unui test variază între 280 și 390 de lei. Cel de 390 de lei este un test al cărui rezultat este primit în 24 de ore, iar la cel de 280 de lei rezultatul este primit în 48 de ore, potrivit Digi24.

Citește și:  Cea mai ‘VACCINATĂ’ ţară din lume impune din nou restricţii! Preşedintele vrea ca masca să fie OBLIGATORIE!

Există și un test mai ieftin – testul rapid – care costă în jur de 120 de lei, însă acesta nu va fi valabil atunci când ajungem la intrare în Grecia. Cei care vor să plece acolo trebuie să se grănească pentru că în această perioadă chiar și clinicile private care fac aceste teste pentru coronavirus sunt foarte aglomerate. Alte țări care cer turiștilor teste negative pentru coronavirus sunt Grecia și Cipru.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close